Antena Meniu Search
x

Moderna are un nou vaccin anti-Covid pentru tulpina din Africa de Sud și e pregătit pentru testarea umană

Moderna a anunțat că a finalizat dezvoltarea unui nou vaccin anti-Covid, conceput pentru a proteja mai bine oamenii împotriva unei noi tulpini de coronavirus care a demonstrat o anumită rezistență la vaccinul original al companiei.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.02.2021, 15:20

Moderna are un nou vaccin anti-Covid pentru tulpina din Africa de Sud și e pregătit pentru testarea umană
Moderna are un nou vaccin anti-Covid pentru tulpina din Africa de Sud și e pregătit pentru testarea umană - Getty Images - imagine cu scop ilustrativ
  • Noul vaccin, denumit în mRNA-1273.351, este conceput special pentru a combate noua tulpină de coronavirus, identificată inițial în Africa de Sud.
  • Studiul clinic de fază 1 al noului vaccin Moderna va începe în martie.

Compania americană a anunțat că a trimis deja documentația necesară către Institutele Naționale de Sănătate (National Institutes of Health – NIH) pentru a pregăti primul studiu pe oameni asupra noii variante de vaccin, care ar putea începe în câteva săptămâni.

Noul vaccin, denumit în mRNA-1273.351, este conceput pentru a se potrivi mai bine cu tulpina de virus care a fost identificată pentru prima dată în Africa de Sud, dar de atunci s-a răspândit în multe alte țări, scrie The Wall Street Journal.

Moderna, care dezvoltat al doilea vaccin anti-Covid autorizat în SUA, ar putea fi primul producător de vaccinuri care a terminat activitatea de laborator pentru proiectarea unui nou vaccin care să vizeze noile tulpini ale coronavirului, apărute la sfârșitul anului trecut.

Testarea noului vaccin, începând cu luna martie

Alte companii, inclusiv Pfizer Inc. și Johnson & Johnson, au declarat că iau în calcul să-și modifice vaccinurile, ori să dezvolte rapeluri care să combată noile tulpini de Covid.

Vaccinurile apărute inițial nu par să funcționeze la fel de bine împotriva tulpinii identificate pentru prima dată în Africa de Sud.

Persoanele care au primit anterior două doze de vaccin original Coverna-19 de la Moderna vor primi noul vaccin, iar cercetătorii vor urmări siguranța vaccinului și capacitatea de a induce un răspuns imun la noua variantă, a spus Moderna.

Dacă rezultatele testelor sunt pozitive, Moderna va solicita autorizația de reglementare din SUA pentru noul vaccin, lucru care s-ar putea întâmpla în al treilea trimestru, a declarat directorul general Stephane Bancel într-un interviu.

"Moderna va continua să urmărească aceste variante până când pandemia este pe deplin sub control", a spus Stephane Bancel. 

Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, care face parte din NIH, a declarat miercuri că intenționează să înceapă înscrierea voluntarilor pentru un studiu clinic de fază 1 al variantei de vaccin Moderna în martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Moderna are un nou vaccin anti-Covid pentru tulpina din Africa de Sud și e pregătit pentru testarea umană