Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cel puțin 11 morți și sute de spitalizați după o scurgere de gaze toxice de la o uzină din India

Autoritățile din India sunt în alertă maximă, după ce la o uzină din apropiere de orașul Visakhapatnam s-au înregistrat scurgeri de gaze toxice.

de Redactia Observator

la 07.05.2020 , 18:39

În jur de 1.000 de persoane au fost expuse la gazul toxic Localnicii afectați de gaze au fost transportați în alte orașe - Indian Express
  • În jur de 1.000 de persoane au fost expuse la gazul toxic.
  • Stiren este substanța toxică inhalată de victime.

Bilanțul provizoriu arată că cel puțin 11 persoane au murit după ce au inhalat gaze toxice, iar alte câteva sute de persoane au fost spitalizate.

Conform CNN, localnicii povestesc despre scene de coșmar, mulți dintre localnici pierzându-și cunoștința din cauza substanțelor respective. În plus, mai multe persoane au fost afectate în momentul în care se deplasau prin apropiere de uzina respectivă, mai multe mașini și motociclete fiind găsite răsturnate.

În jur de 1.000 de persoane au fost expuse la gazele toxice. Cel puțin 11 dintre acestea, printre care trei copii, au murit, iar alte aproximativ 285 de persoane au fost spitalizate, 25 fiind în stare critică.

Articolul continuă după reclamă

Autoritățile locale și polițiștii din Gopalapatnam au intervenit pentru a-i ajuta pe localnici să se distanțeze cât mai mult de zona periculoasă. Oamenii au fost urcați în mașini de poliție, ambulanțe și autobuze și conduși cât mai departe de uzina respectivă.

Specialiștii au descoperit că substanța toxică inhalată de victime este stiren, material utilizat la producerea de polistiren, fibră de sticlă, cauciuc și latex.

Autoritățile locale au anunțat că vor solicita o revizuire a măsurilor de securitate la locurile de muncă, dar și dovezi care să arate că locuitorii din anumite orașe sunt înștiințați despre pericolul la care sunt expuși.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Cel puțin 11 morți și sute de spitalizați după o scurgere de gaze toxice de la o uzină din India