Antena Meniu Search
x

NATO dezvoltă coridoare terestre în cazul unui război cu Rusia. Trupe şi armament vor fi duse pe front şi prin România

NATO creează o serie de coridoare terestre care ar urma să fie folosite pentru a transporta mai rapid trupele americane şi tehnică militară prin Europa în cazul unui război cu Rusia, dezvăluie The Telegraph.

de Redactia Observator

la 07.06.2024 , 18:07

NATO dezvoltă coridoare terestre în cazul unui război cu Rusia. Trupele şi armamentul, duse pe front şi prin România
NATO dezvoltă coridoare terestre în cazul unui război cu Rusia. Trupele şi armamentul, duse pe front şi prin România - Profimedia / The Telegraph

NATO dezvoltă mai multe coridoare terestre pentru a transporta în grabă în Europa trupe americane, blindate și armament greu pe linia frontului în cazul unui război terestru major cu Rusia.

Cum se pregăteşte NATO de război cu Rusia

Soldații americani vor ajunge într-unul dintre cele cinci porturi planificate și vor fi transportaţi de-a lungul unor rute logistice pentru a opri un eventual atac al Moscovei, au declarat surse pentru The Telegraph. Planurile apar în contextul în care liderii de vârful Alianței au avertizat guvernele occidentale că trebuie să se pregătească pentru un conflict cu Rusia în următoarele două decenii.

Articolul continuă după reclamă

Rutele logistice au devenit o prioritate cheie de când liderii NATO au convenit la summitul de la Vilnius, anul trecut, să pregătească 300.000 de soldaţi care să fie menținuți într-o stare de pregătire ridicată pentru a apăra alianța. Trupele americane ar urma să aterizeze în porturile olandeze, apoi să se urce în trenuri care le transporte prin Germania și mai departe în Polonia.

Pe acelaşi subiect

În cazul în care Rusia atacă un membru NATO, trupele americane ar fi transportate mai întâi în portul Rotterdam, iar apoi spre est. În culise, se fac aranjamente şi pentru folosirea altor porturi pentru ca forțele Moscovei să nu poată întrerupe linia terestră de comunicații, scriu jurnaliştii britanici. "Ucraina suferă foarte mult de pe urma acestor atacuri rusești cu rachete cu rază lungă de acțiune asupra sistemelor logistice", a explicat Alexander Sollfrank, șeful comandamentului logistic Jsec al NATO.

Cum ar putea fi trimise trupele americane pe front la un război cu Rusia 

Dacă forțele NATO care aterizează în Olanda sunt lovite de ruşi sau dacă porturile din nordul Europei vor fi distruse, alianța urmează să își mute atenția către porturile din Italia, Grecia și Turcia.

Din porturile italiene, trupele americane ar putea fi transportate pe uscat prin Slovenia, Croația până în Ungaria, care are granița cu Ucraina. Există planuri similare pentru transportul forțelor din porturile turcești și grecești prin Bulgaria și România pentru a ajunge pe flancul estic al alianței. De asemenea, se elaborează planuri de transport al trupelor prin porturile din Balcani, precum și prin Norvegia, Suedia și Finlanda.

Cele 5 rute logistice includ:

  • 1 Olanda - Germania - Polonia.
  • 2. Italia - Slovenia - Croația - Ungaria.
  • 3. Grecia - Bulgaria - Romania.
  • 4. Turcia - Bulgaria - Romania.
  • 5. Norvegia - Suedia - Finlanda.

Pe aceste coridoare, militarii ar urma să nu fie restricționați de reglementările locale, liberi să execute transporturi fără restricții. În trecut, Parisul s-a plâns că tancurile franceze au fost blocate de birocraţie la granițe în timp ce încercau să ajungă în România.

În ultimii cinci ani, Jsec a efectuat analize NATO pentru a descoperi diverse rute care ar putea fi folosite pentru a transporta trupe. Porturile din nordul Europei, cum ar fi cele din Olanda, Germania și statele baltice sunt considerate deosebit de vulnerabile la atacurile rusești cu rachete.

NATO are doar 5% din apărarea antiaeriană necesară pentru a acoperi flancul estic

După avertismente că NATO are doar 5% din apărarea antiaeriană necesară pentru a acoperi flancul estic, comandantul Jsec s-a îngrijorat de capacitățile sol-aer de apărare a centrelor logistice cheie. 

"Observând și evaluând războiul rusesc din Ucraina, am observat că Rusia a atacat bazele logistice ale Ucrainei. Aceste lucruri trebuie să ne conducă la concluzia că este clar că baze logistice uriașe, așa cum erau în Afganistan și Irak, nu mai sunt posibile, deoarece vor fi atacate și distruse foarte devreme într-o situație de conflict", a spus el.

"În ceea ce privește apărarea aeriană..întotdeauna e puţină. Nu-mi pot imagina o situație în care există suficientă apărare antiaeriană. Este un exemplu bun în care se aplică un principiu militar: Dacă vrei să fii puternic peste tot, nu ești puternic nicăieri", a mai spus el. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri externe » NATO dezvoltă coridoare terestre în cazul unui război cu Rusia. Trupe şi armament vor fi duse pe front şi prin România