Antena Meniu Search
x

Video Negocieri cu armele pe masă. 90% dintre trupele pe care Rusia le avea masate la graniţă bombardează acum în Ucraina

A treia rundă de negocieri dintre Rusia şi Ucraina a eşuat, dupa ce Moscova a continuat cu aceeaşi listă de pretenţii: recunoaşterea Peninsulei Crimeea ca fiind parte a Federaţiei Ruse, Kievul sa accepte independenta republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk şi, desigur, Ucraina să nu intre vreodată în NATO. Ce nu estima liderul de la Kremlin a fost un anunţ al Uniunii Europene.

de Redactia Observator

la 08.03.2022, 13:30

Vezi și

În urmă cu putin timp, cele 27 de state-membre au convenit iniţierea procesului prin care Ucraina, Republica Moldova şi Georgia vor intra în blocul comunitar. E un proces de lunga durata, dar transmite un semnal puternic. Delegaţiile Ucrainei şi Rusiei s-au întâlnit pentru a treia oară de la începutul războiului, în Belarus. Nimeni nu are însă speranţe că discuţiile vor opri luptele. Şi asta pentru că Rusia rămâne de neînduplecat.

După Crimeea, vrea cu tot dinandinsul să rupă din teritoriul Ucrainei şi regiunea Donbass. 

Condițiile puse de ruși ca să oprească bombardamentele

Negociatorii trimişi de Kremlin spun că Rusia este gata să oprească bombardamentele, însă pentru asta, Ucraina trebuie să accepte condiţiile impuse de Vladimir Putin. Mai exact, Kievul să depună armele, să recunoască regiunea Crimeea ca teritoriu rus, iar republicile separatiste Donețk și Lugansk ca state independente şi să îşi modifice constituţia pentru a menţiona că este stat neutru. 

Pe acelaşi subiect

Vladimir Medinsky, negociatorul-șef al Moscovei: Vă spun sincer că așteptările noastre de la aceste discuții au eșuat, dar sperăm că data viitoare vom putea face un pas mai semnificativ înainte. Discuțiile vor continua.

Condiţiile sunt puse cu arma la tâmplă. 90% dintre trupele pe care Rusia le avea masate la graniţă sunt acum în Ucraina, unde bombardează oraş după oraş.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Ceea ce trebuie făcut este ca președintele Putin să înceapă să discute, să înceapă dialogul, în loc să trăiască în bula sa informațională, fără oxigen. Cred că acolo este el. El este în această bulă. El primește aceste informații și nu știe cât de reale sunt aceste informații pe care le primește.

China vrea să medieze conflictul dintre Rusia și Ucraina

În schimb, în peisaj a apărut un nou jucător activ: China, partener strategic al Kremlinului, doreşte să medieze conflictul dintre cele două ţări.

Wang Yi, ministrul chinez de Externe: China este pregătită să joace un rol constructiv pentru a facilita dialogul pentru pace și să lucreze alături de comunitatea internațională atunci când este necesar pentru a efectua medierea necesară.

Potrivit agentiei de presa rusesti RIA Novosti, presedintele Zelenski ar fi fost de acord să ia in calcul  recunoașterea Crimeei și a republicilor Donbass, doua dintre cerintele imperturbabile ale Kremlinului.

Ministerul ucrainean de Externe a confirmat că se lucrează şi la o posibilă întâlnire, joi, între ministrul Dmitro Kuleba și omologul rus Serghei Lavrov, în cadrul unui forum diplomatic în Antalya.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Negocieri cu armele pe masă. 90% dintre trupele pe care Rusia le avea masate la graniţă bombardează acum în Ucraina