Antena Meniu Search
x

New Jersey oferă bere gratis celor care se vaccinează împotriva Covid-19

Statul New Jersey oferă bere gratis locuitorilor care se vaccinează împotriva Covid-19 în luna mai, într-o încercare a autorităților locale de a atinge obiectivul de 4,7 milioane de rezidenți vaccinați până la sfârșitul lunii iunie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.05.2021, 15:46

Tineri care se bucură de o bere și joacă cărți în timp ce terasele au fost redeschise
New Jersey oferă bere gratis celor care se vaccinează împotriva Covid-19 - Profimedia Images imagine ilustrativa
  • Programul ”Shot and a beer” se adresează adulților peste 21 de ani.
  • Aproximativ 37% din populația totală a statului New Jersey este imunizată la Covid-19.

Programul ”Shot and a beer” se adresează adulților peste 21 de ani și face parte din planul guvernatorului Phil Murphy de a crește numărul rezidenților vaccinați împotriva Covid-19.

„Avem nevoie de această acțiune”, a declarat pentru ABC News dr. Perry N. Halkitis, decanul Școlii de Sănătate Publică Rutgers.

37% din populația totală a statului New Jersey e imunizată la Covid-19

"Trebuie să găsim o modalitate de a motiva oamenii. Aceasta este o modalitate de a face acest lucru”, a spus el.

Pe acelaşi subiect

De luni, peste 7,5 milioane de doze de vaccin au fost administrate în New Jersey, iar 3,2 milioane de rezidenți - aproximativ 37% din populația totală a statului sunt imunizați, potrivit Departamentului de Sănătate din New Jersey. 

La fel ca majoritatea părților din țară, numărul de noi vaccinări zilnice a scăzut constant în ultimele câteva săptămâni.

O bere gratis în schimbul vaccinului împotriva Covid-19

Potrivit programului „Shot and a Beer”, persoana vaccinată își poate prezenta cardul de vaccinare în 13 locații (baruri) participante la program pentru a primi o bere gratuită.

"Accentul este de a obține cât mai multe vaccinări noi posibil", a declarat Dan Bryan, un purtător de cuvânt al biroului guvernatorului, pentru ABC News.

Persoanele vaccinate înainte de luna mai nu sunt eligibile, potrivit unui purtător de cuvânt al biroului lui Murphy.

"Acum suntem în punctul în care cei care erau deja motivați s-au vaccinat. Acum trebuie să ne concentrăm asupra celorlalți", a spus el.

Bryan a adăugat că mai multe locații pot fi adăugate pe lista barurilor disponibile în următoarele săptămâni și că programul a fost realizat cu aprobarea Departamentului de Sănătate de stat. 

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor nu au oferit îndrumări specifice privind consumul de alcool imediat după vaccin.

De asemenea, statul ia alte măsuri pentru creșterea numărului de vaccinări, inclusiv campanii din ușă în ușă și apeluri telefonice către persoanele care s-au înregistrat în prealabil pentru vaccinare, dar nu s-au prezentat în ziua administrării vaccinului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » New Jersey oferă bere gratis celor care se vaccinează împotriva Covid-19