Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ninsorile fac ravagii in Europa

Bilantul ninsorilor din Europa creste ingrijorator de la o zi la alta. In Marea Britanie, trei oameni au murit din cauza frigului, in timp ce peste 17.000 sunt si acum fara curent electric.

de Redactia Observator

la 25.03.2013 , 08:27

Avertizari meteo au fost emise in rafale si pentru vecinii nostri maghiari, care intra, astazi, sub cod portocaliu de ninsoare si viscol puternic.

Situatia este dramatica si in Ucraina, stat lovit de o furtuna de zapada fara precedent.

Vezi și

Stratul de zapada, ce masoara pe alocuri peste cinci metri, a ingreunat misiunea echipajelor de interventie din Regatul Unit. In pofida eforturilor sustinute ale autoritatilor, peste 17.000 de oameni sunt si acum in bezna, dupa ce ninsorile au afectat liniile de curent. Situatia se va remedia abia peste cateva zile, a anuntat compania de electricitate, avand in vedere ca zeci de localitati sunt ingropate in zapada si nici macar echipajele de salvare nu au reusit sa ajunga acolo.

Bilantul persoanelor decedate din cauza vremii a ajuns la trei victime. Un barbat in varsta de 25 de ani a fost gasit ingropat in zapada in apropiere de Lancashire, o pensionara a decedat in urma unei alunecari de teren declansata de ploile torentiale, iar un alt barbat, in varsta de 70 de ani, a lesinat pe o strada din Suffolk si a decedat mai tarziu, la spital. Meteorologii sunt de parere ca acesta ar putea fi cel mai rece martie din ultimii 50 de ani.

Ministerul roman de Externe atrage atentia cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca, astazi, in Ungaria cu privire la conditiile meteorologice care ar putea afecta unele regiuni ale acestui stat. Serviciul National de Meteorologie din Ungaria a emis mai multe avertizari, printre care si un cod portocaliu de ninsoare si viscol puternic, valabile pentru astazi, pana la miezul noptii.

O furtuna de zapada fara precedent a paralizat traficul rutier si aerian din Ucraina. Autoritatile de la Kiev au decretat situatie de urgenta din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile si au decis sa le acorde o zi suplimentara de odihna locuitorilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Ninsorile fac ravagii in Europa