Antena Meniu Search
x

Noi imagini din satelit cu dezastrul din Mariupol. Orașul a fost aproape ras de pe fața pământului. O maternitate este evacuată cu forţa spre Rusia

Blocurile din centrul orașului Mariupol au fost distruse complet, un nivel de distrugere nemaiîntâlnit anterior în orașul ucrainean asediat de forțele ruse, potrivit noilor imagini surprinse din satelit. Imaginile confirmă și datele senzoriale din satelit, transmise de NASA: zeci de explozii au avut loc în Mariupol, dar și în jurul orașului, potrivit CNN.

de Redactia Observator

la 30.03.2022, 12:29

Zona din apropierea teatrului bombardat, unde autoritățile au estimat că aproximativ 300 de persoane au murit în urma atacului rusesc, este în ruine. În imagini se observă că acoperișurile fie lipsesc, fie au fost deteriorate semnificativ pe aproape fiecare clădire.

În estul Mariupolului, o altă zonă rezidențială a suferit distrugeri similare. Un alt complex de apartamente din sud-estul Mariupolului, lângă fabrica siderurgică Azovstal, a fost distrus. CNN a confirmat anterior că trupele ruse și luptătorii ceceni au fost activi în apropierea acestui complex de apartamente.

Noi imagini din satelit cu dezastrul din Mariupol

Maxar Technologies / CNN

Autoritățile locale anunță că aproximativ 5.000 de oameni și-au pierdut viața în oraș, iar alți 160.000 de civili au rămas blocați, fără hrană, căldură sau acces la apă potabilă. 

Pe acelaşi subiect

Maternitate din Mariupol, evacuată cu forţa spre Rusia

Primăria oraşului Mariupol a denunţat miercuri evacuarea forţată spre Rusia a unei maternităţi din acest oraş asediat din sud-estul Ucrainei, unde o altă maternitate a fost bombardată de ruşi pe 9 martie, scrie Agerpres.

"Peste 70 de persoane, femei şi personal medical, au fost scoase cu forţa de ocupanţi din maternitatea nr.2 din districtul de pe malul stâng", a afirmat primăria pe Telegram.

În total, peste 20.000 de locuitori din Mariupol au fost evacuaţi "împotriva voinţei lor", potrivit municipalităţii, care afirmă că ruşii le-au confiscat actele de identitate şi i-au redirecţionat "spre oraşe ruse îndepărtate".

Aceste informaţii nu pot fi verificate din sursă independentă, Mariupol aflându-se sub asediu de la sfârşitul lui februarie.

O altă maternitate şi un spital de pediatrie din Mariupol au fost lovite de un bombardament pe 9 martie, suscitând indignarea comunităţii internaţionale. Cel puţin trei persoane, printre care un copil, au murit în acest bombardament.

Noi imagini din satelit cu dezastrul din Mariupol

Maxar Technologies / CNN

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a justificat atunci bombardamentul, susţinând că acea clădire a maternităţii servea, potrivit lui, drept bază pentru un batalion naţionalist ucrainean. "Această maternitate a fost preluată de multă vreme de batalionul Azov şi de alte forţe radicale, şi toate femeile care veniseră să nască, toate infirmierele şi tot personalul de susţinere au fost scoşi afară", a declarat el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat la rândul său, marţi, că atacurile ruse împotriva oraşului Mariupol constituie "o crimă împotriva umanităţii".

Irpin a devenit un oraș fantomă

Nivelul distrugerilor din orașul Irpin este, de asemenea, de neimaginat. În ciuda faptului că forțele ucrainene au reușit să-l recupereze din mâinile invadatorilor, din oraș nu a mai rămas aproape nimic. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Peisajul este aproape apocaliptic: străzile sunt pustii, copacii sunt rupți, mașini și clădiri distruse îm bombardamente. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Noi imagini din satelit cu dezastrul din Mariupol. Orașul a fost aproape ras de pe fața pământului. O maternitate este evacuată cu forţa spre Rusia