Antena Meniu Search
x

Noi imagini tulburătoare care surprind tragedia din Italia, în care au murit şi doi români

Au apărut noi imagini tulburătoare care surprind tragedia din Italia, în care au murit şi doi români.

Vezi și

Au apărut noi imagini tulburătoare care surprind tragedia din Italia, în care au murit şi doi români. Scenele au fost surprinse de camerele de supraveghere ale unui centru de colectare a deşeurilor şi redau chiar clipele cedează podul Morandi.

Se pare că inginerul care a proiectat întreaga construcţie a avertizat încă din 1979 că structura începe să se erodeze şi trebuie consolidată.

Primele 30 de secunde ale filmării surprind autovehiculele şi camioanele care trec pe sub pod. Apoi, la scurt timp, colapsul, filmat din două unghiuri diferite. Obţinute de Garda de Finanţe italiană, imaginile au fost dat publicităţii după ce Procuratura a anunţat primele rezultate ale anchetei privind dezastrul din Genova.

Paolo D'ovidio, procuror: "Este extrem de greu să identificăm o singură cauză. Probleme la îmbinări, probleme structurale, posibile probleme geologice. Toate sunt posibilităţi pe care le luăm în calcul."

Podul ar fi început să se erodeze la scurt timp după ce a fost dat în folosinţă. Aerul sărat şi poluarea ar fi avut un rol fatal, susţine unul dintre inginerii proiectanţi. Ar fi remarcat efectul negativ asupra podului încă de acum patru decenii, când a şi realizat un studiu pe această temă.

Operaţiunile de salvare s-au încheiat în weekend, după ce au fost găsite toate persoanele date dispărute. Pompierii au primit o nouă misiune. Printre tonele de beton, ei caută orice indiciu. Strâng probe vitale pentru anchetă.

Stefano Zanut, pompier: "Pompierii lucrează acum sub supravegherea Procuraturii, astfel încât toate dovezile și tot ceea ce ar putea duce la cunoașterea cauzelor să poată fi păstrate și date anchetatorilor."

43 de persoane, inclusiv doi români, au murit după ce s-a surpat o secţiune de 200 de metri a podului Morandi. Guvernul italian dă vina pe compania care a efectuat lucrările de mentenanţă. Firma neagă, însă, orice neglijenţă.

Un risc imens prezintă nu doar podurile din Italia, ci şi cele din Franţa.

Peste 800 de astfel de structuri sunt în pericol de a se prăbuşi oricând, arată un raport citat de presă şi ale cărui concluzii au fost transmise Ministerului francez al Transporturilor în luna iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Noi imagini tulburătoare care surprind tragedia din Italia, în care au murit şi doi români