Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Tatăl meu ne-a protejat". Drama celor doi frăţiori care au privit cum mama lor îşi dă viaţa pentru a-i salva din tragedia dezlănţuită în Mestre

Odată cu tragedia petrecută marți seara la Veneția, odată cu prăbușirea autobuzului de pe pasajul care leagă Mestre de Marghera, ies la iveală tot mai multe povești înfiorătoare ale familiilor destrămate. Ele pot fi citite pe fețele lor și în întrebările supraviețuitorilor, internați în spitale din regiunea Veneto. Acum medicii se întreabă când este cel mai potrivit moment să le spună adevărul.

de Redactia Observator

la 05.10.2023, 16:38

Cum s-a produs accidentul teribil din Mestre

15 persoane au fost scoase de vii dintre fiarele autobuzului. Toți străini, turiști care își plnificaseră vacanța de vis în Italia. Dar visul a devenit într-o clipă cel mai mare coşmar. Autobuzul electric, cu aproape 40 de oameni la bord, se îndrepta spre un camping din zona Veneţia. La un moment dat, scăpat de sub control, începe să vireze dreapta, trece prin parapetul de protecţie şi se prăbuşeşte în gol mai mult de 10 metri. Rupe liniile de electricitate şi cade pe linia de cale ferată de sub pod. În acel moment, bateriile care alimentau motorul au luat foc. Flăcările au cuprins rapid tot autobuzul. 21 de oameni au murit.

Trei minori au fost răniți, inclusiv o fetiță ucraineană de 4 ani internată în centrul de arși din Padova. Cea mai dramatică poveste este cea a celor doi frați din Germania în vârstă de 4 și 13 ani, care se află la Pediatrie din Treviso. Fetiţa a fost operată în timpul nopții din cauza fracturii la femur, în timp ce fratele mai mare este lovit la spate, dar nu riscă să-și piardă picioarele. "Vor fi bine", asigură un medic, relatează Corriere del Veneto.

Cine sunt primii eroi ajunşi la faţa locului

Pe acelaşi subiect

Cea mai mică ar putea fi fetița salvată de Boubakar Toure și Godstime Erheneden, cei doi muncitori africani din Gambia care s-au strecurat primii printre fiare pentru a extrage răniții. "Mi-a fost teamă că e moartă. Sper din tot sufletul să fie ea", spune Toure, care mai adaugă apoi un detaliu: "Am scos și un câine din autobuz".

Este același animal care acum dă din coadă în camera de spital și nu se rupe pentru o clipă de familia lui cu care călătorea marți, mama copiilor și noul ei iubit, care este și tatăl micuței. Mama lor a murit în accident, şi-a dat ultima putere pentru a ţipa după cineva să-i salveze copii, în timp ce bărbatul a supraviețuit. Și el însuși poate să fi contribuit la salvarea vieților celor doi mici supraviețuitori. "Tatăl meu vitreg ne-a protejat", le-a șoptit băiatul salvatorilor.

O familie de român a murit în accident

Reamintim că şi o familie de români se află printre victimele tragediei. Aurora și Georgiana, două fetiţe românce de 8 şi 13 ani, mama lor Mihaela şi tatăl Mircea călătoreau împreună când autobuzul a căzul în gol. Cei 4 au murit pe loc. Tragedia putea fi evitată, cred localnicii, dacă parapetul de protecţie nu ar fi fost vechi şi ruginit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Mapamond » "Tatăl meu ne-a protejat". Drama celor doi frăţiori care au privit cum mama lor îşi dă viaţa pentru a-i salva din tragedia dezlănţuită în Mestre