Antena Meniu Search
x

Video Misterul tragediei din Mestre. De ce a tras șoferul autocarului brusc de volan, la viteză mică, spre hăul adânc de 20 de metri

O ţară îndoliată, în stare de şoc. Asta a găsit echipa Observator ajunsă astazi in Italia. Reporterul Cristi Popovici a mers lângă Veneţia, în locul în care s-a intâmplat nenorocirea, și ne-a spus ce au aflat anchetatorii până la acest moment.

de Redactia Observator

la 05.10.2023, 20:34

Vezi și

"Un continent întreg este în stare de şoc după această tragedie. Imaginile autocarului căzut de la aproape 20 de metri înălţime într-unul din cele mai frumoase oraşe din lume, Veneţia, au deschis în aceste seri jurnalele tuturor televiziunilor mari din Europa. Şi asta pentru că mai vedeam astfel de accidente în ţări mai puţin dezvoltate din America Latină sau Asia, dar nicidecum într-o ţară ca Italia - un popor civilizat şi cu o infrastructură rutieră bună.

Locul unde autocarul a căzut a fost transformat în altar. Flori, lumânări, jucării, toate au fost aduse de oameni care au văzut nenorocirea la televizor sau pe Internet şi au vrut să aducă un omagiu victimelor. 21 de oameni au murit şi alţi 15 se află încă în spital.

Patru români printre cei decedaţi - o familie frumoasă, părinţii şi două fete de 8 şi 13 ani. Erau stabiliţi în Germania. Plecaseră din judeţul Argeş, cu ceva ani în urmă, pentru un trai mai bun. Ca alţi 5 milioane de semeni pe care îi avem împrăştiaţi peste tot în lume. Acum, veniseră în Italia, la Veneţia, în vacanţă şi tocmai se întorceau din zona turistică, vestită peste tot. Mai aveau 5 minute şi ajungeau cu toţii la cazare, într-un camping din apropiere.

Pe acest pod, "Bulevardul Libertăţii", şoferul, dintr-un motiv pe care toată lumea încearcă să-l afle, a tras de volan brusc, la viteză relativ mică, şi a dus autocarul dincolo de balustradă, în hăul adânc de cam 18-20 de metri. Este o întreagă controversă cu privire la această balustradă - depăşită tehnic, era veche de peste 50 de ani, ruginită şi, se pare, cu bucăţi lipsă, acuză voci din societatea italiană. Şi chiar într-o astfel de zonă, cu balustrada lipsă, ar fi ieşit şi autocarul în decor.

Pe acelaşi subiect

Procurorii vor stabili exact dacă şi autorităţile care au în administrare podul poartă vreo vină în această tragedie. Până atunci, rămân lacrimile şi convingerile multora că o aşa nenorocire putea fi evitată", a transmis reporterul Observator Cristi Popovici.

Accidentul de la Mestre. Primele ipoteze ale anchetatorilor

Anchetatorii merg pe două cauze posibile ale accidentului. Şoferului i s-ar fi făcut rău sau a încercat o manevră necugetată. Compania care deţine autobuzul arată însă cu degetul spre autorităţi: de vină ar fi fost parapetul de protecţie, vechi şi ruginit. 

Responsabilii din transporturi sunt convinşi însă că nu parapetul şubred a fost problema. Acesta nu ar fi putut opri un autobuz de 13 tone. 

O probă importantă în anchetă va fi cutia neagră a autocarului, cea care ține evidența a ceea ce se întâmplă în interior și în exterior. În plus, autobuzul avea şi un sistem care înregistra date despre viteză, poziție și frânare, care rămân salvate în cloud timp de șase luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Misterul tragediei din Mestre. De ce a tras șoferul autocarului brusc de volan, la viteză mică, spre hăul adânc de 20 de metri