Antena Meniu Search
x

Numele celui mai bogat om din Ucraina, menționat într-un presupus complot privind o lovitură de stat. Rinat Ahmetov neagă orice implicare

Miroase a praf de puşcă la graniţa României. Rusia ar putea începe un război săptămână viitoare. Serviciile secrete ucrainene au descoperit informaţii care arată că, la începutul lui decembrie, Rusia va orchestra o lovitură de stat, cu ajutorul celui mai bogat om din ţara vecină, Rinat Ahmetov. Din primăvară, Moscova a comasat 100.000 de soldaţi şi mii de vehicule militare la graniţa cu Ucraina.

de Redactia Observator

la 27.11.2021, 21:53

Vezi și

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Am fost anunţat de serviciile secrete că va avea loc o lovitură de stat în prima zi a lunii viitoare. 

Preşedintele Ucrainei a aruncat bomba, ieri, în timpul unei conferinţe de presă-maraton. Fostul actor a povestit jurnaliştilor cum grupuri din Ucraina şi Rusia încearcă să-l atragă de partea loviturii de stat pe cel mai bogat om din ţară, Rinat Ahmetov. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Nu avem doar informaţii ale servicilor secrete, dar şi dovezi audio. 

Planul prevede ca patronul lui Şahtior Doneţk să contribuie la plan cu un 1 miliard de dolari din averea sa de 7 miliarde şi, ulterior, să preia frâiele în ţară. Ahmetov a negat acuzaţiile şi a subliniat că a susţinut mereu un stat independent, reîntregit cu Crimeea şi Donbas. 

Pe acelaşi subiect

Zvonuri despre pregătirile de război ale Rusiei au început încă din această primăvară, când Moscova a trimis convoaie de tancuri şi echipament militar la frontieră. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Avem control deplin asupra graniţelor noastre şi suntem complet pregătiţi pentru o escaladare. 

Armata rusă ar putea invada Ucraina de pe mai multe flancuri

Rusia ar avea desfăşurate la graniţele Ucrainei 40 de batalioane. Asta înseamnă 94.000 de militari, 1200 de tancuri, 500 de aparate de zbor şi 100 de ambarcaţiuni şi submarine. Armata ar putea invada Ucraina de pe mai multe flancuri. Din nord, din Belarus, de la Est - din Rusia şi regiunea separatistă Donbas şi din Sud, din Peninsula Crimeea. Una dintre ţintele sudice ar putea fi oraşul-port Odessa, aflat la doar 300 de kilometri de România. 

În cazul unui conflict, statele membre NATO ar putea fi chemate să acţioneze în sprijinul Kiev-ului. 

Jens Stoltenberg, secretar general NATO: Este clar că, dacă Rusia va folosi această forţă împotriva Ucrainei, va avea un un preţ de plătit, va trebuie să se aştepte la consecinţe. 

De 18 luni, reprezentanţii Rusiei sunt invitaţi la discuţii de alianţa nord-atlantică, însă răspunsul Kremlinului a fost să renunţe la orice misiune diplomatică cu NATO. Preşedintele american Joe Biden şi-a reafirmat sprijinul pentru Ucraina şi spune că va discuta atât cu Zelenski, cât şi cu Putin pentru a detensiona conflictul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Numele celui mai bogat om din Ucraina, menționat într-un presupus complot privind o lovitură de stat. Rinat Ahmetov neagă orice implicare