Antena Meniu Search
x

Foto O fetiță de clasa a IV-a și părinții ei au fost uciși în mașină, pe o stradă din Kiev. Alţi doi copilaşi, în stare gravă la spital

Dramă de nedescris, după ce o familie cu trei copii a fost prinsă într-un schimb de focuri pe o stradă din Kiev. Părinţii şi o fetiţă de clasa a IV-a au murit pe loc, împuşcaţi de un grup de sabotori ruși, potrivit Secretarului Consiliului Local al Kievului, Volodimir Bondarenko. Alţi doi copii au ajuns la spital în stare gravă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 27.02.2022, 15:23

Polina
O fetiță de clasa a IV-a și părinții ei au fost uciși în mașină, pe o stradă din Kiev - Profimedia / Arhiva familiei

Duminică dimineaţă, pe strada Olena Teliga din Kiev, într-un schimb violent de focuri, un rus a împușcat o mașină în care se afla o familie cu trei copii. Polina, în clasa a IV-a, și părinții ei au murit pe loc. Alți doi copii se află în stare critică la spital.

Mama unei colege de-ale Polinei a povestit despre întreaga tragedie, într-un interviu pentru LB.ua. Femeia a menţionat că întreaga şcoală a deschis un cont de fonduri pentru a asigura toate nevoile celor doi copilaşi aflaţi în spital.

Sora Polinei este internată în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului 17, are o rană gravă în urma unui glonţ, dar starea ei este stabilă. Nu au fost făcute publice informaţii despre starea de sănătate a fratelui lor, Okhmatdyt.

Război Rusia - Ucraina, ziua 4

Pe acelaşi subiect

A patra zi a războiului din Ucraina a început la fel ca primele trei: la Kiev au fost auzite explozii deosebit de puternice. Un depozit de carburant din apropierea capitalei a fost ținta rachetelor armatei ruse. S-au înregistrat victimine printre civili, printre care un băiețel de 6 ani. Armata rusă susține că a încercuit două oraşe din sud, iar în Harkov, militarii ucraineni încearcă să țină piept atacurilor. 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că noaptea trecută a fost "brutală", conform Sky News. El a spus că forțele de ocupație rusești "atacă zonele civile", unde nu există infrastructură militară şi "atacă totul", inclusiv ambulanțele, relatează mediafax.ro. Lângă Herson, ocupanții ruși au aruncat în aer o ambulanță care transporta o victimă. Șoferul ambulanței și pacientul au murit.

Guvernatorul orașului Sumî, Dmitri Jivitski, a declarat că cel puțin șase ucraineni - inclusiv o fetiță de șapte ani - au murit în urma unui atac rusesc, vineri, asupra orașului Ohtîrka din nord-estul țării, anunță Sky News. O grădiniță și un orfelinat s-au numărat printre țintele raportate, ceea ce Rusia a negat.

Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina afirmă că o femeie în vârstă a fost ucisă și 24 de persoane au trebuit să fie salvate după ce artileria rusă a lovit o clădire de nouă etaje din Harkov, în noaptea de sâmbătă spre duminică, anunță Sky News.

Vezi cum s-au desfăşurat evenimentele în a doua și a treia zi de război din Ucraina. Desfășurarea evenimentelor din data de 24 februarie poate fi urmărită AICI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O fetiță de clasa a IV-a și părinții ei au fost uciși în mașină, pe o stradă din Kiev. Alţi doi copilaşi, în stare gravă la spital