Antena Meniu Search
x

O fotografie cu Angela Merkel în timp ce calcă hârtie de împachetat a devenit virală

O fotografie cu fostul cancelar german Angela Merkel a devenit virală pe reţelele de socializare. Imaginea, publicată pe Reddit, o surprinde pe Angela Merkel în timp ce calcă hârtia de împachetat cadouri, îndreptând astfel cutele pentru a o putea refolosi. Iar în pragul sărbătorilor de iarnă, ipostaza inedită le-a trezit internauţilor din ţările nordice sau din fostul bloc comunist amintiri din copilărie.

de Redactia Observator

la 29.11.2021, 18:31

Angela Merkel, fotografiată în timp ce calcă hârtie de împachetat pentru a o refolosi
Angela Merkel, fotografiată în timp ce calcă hârtie de împachetat pentru a o refolosi - Reddit

Îmbrăcată cu o cămaşă albă şi un costum bleumarin, mai tânăra Angela Merkel zâmbeşte larg spre aparatul de fotografiat, din spatele mesei de călcat pe care se află la netezit hârtia de împachetat de culoare roşie, cu model festiv. Alături sunt stivuite alte suluri de hârtie şi panglici roşii, iar în spatele său e bradul de Crăciun, împodobit cu globuri, funde şi lumânări de aceeaşi culoare. Imaginea cu fostul cancelar german a devenit virală pe reţelele de socializare, declanşând un val de reacţii.

Angela Merkel nu e singura care calcă hârtia de împachetat cadouri. Gestul, des întâlnit în multe ţări europene

Gestul nu este unul neaşteptat având în vedere cultura locală, fiind un obicei răspândit în ţările nordice şi în statele din fostul bloc comunist: hârtia cu care erau învelite cadourile era păstrată, călcată în unele cazuri şi refolosită. Mulţi utilizatori Reddit şi-au amintit astfel de copilărie, împărtăşind în comentarii experienţele personale din pragul sărbătorilor de iarnă. Astfel, olandezi, suedezi, români, italieni şi nu numai, au povestit despre modul în care se proceda cu hârtia de împachetat în ţara natală: "Nu făceam asta pentru că nu aveam bani, ci mai degrabă pentru că putea fi refolosită, aşa că de ce nu? Rareori aveam permisiunea să desfacem pachetele în grabă, aşa cum văd în filmele de Crăciun de la Hollywood". De asemenea, nu a fost dată uitării nici celebra "pungă cu pungi", amintită de mai mulţi internauţi care vorbeau despre reutilizarea obiectelor casnice sau de decor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O fotografie cu Angela Merkel în timp ce calcă hârtie de împachetat a devenit virală