Antena Meniu Search
x

Oamenii din Harkov s-au luat la bătaie pe mâncare. În Melitopol, din disperare, localnicii au jefuit un magazin alimentar

Vin vești îngrijorătoare din Ucraina. Civilii ascunși în adăposturile improvizate de la metroul din Harkov riscă să rămână fără provizii. Oamenii se bat pentru cele câteva produse care mai sunt disponibile. Cei mai mulți se tem că dacă vor ieși după mâncare, nu vor mai fi lăsați să revină în buncărele improvizate. 

de Redactia Observator

la 28.02.2022, 14:00

Vezi și

În astfel de situații cumplite, oamenii nu mai țin cont de lege și fac totul pentru a supraviețui. Localnicii din Melitopol au jefuit un magazin alimentar. Tot ce au reușit să fure de pe rafturi, de disperare și de teamă că situația se va înrăutăți, le va ajunge doar pentru câteva zile. 

Nimeni nu ar mai aproviziona orașul despre care rușii au spus, acum două zile, că a fost capturat. 

Salvarea ar putea veni din partea ONU, pentru organizarea unui coridor umanitar și aprovizionare cu alimente în teritoriile ocupate de inamic

Cozi lungi la supermarketurile din Kiev 

Pe acelaşi subiect

Cozi lungi s-au format la supermarket-urile din Kiev, luni, după ce interdicţia de ciruclaţie care a durat 36 de ore a fost ridicată, relatează CNN. Interdicţia de circulaţie a fost în vigoare de la ora 17:00, sâmbătă, până la 8.00 dimineaţa, luni. Toţi locuitorii capitalei au fost nevoiţi să rămână în locuinţe.

Un producător CNN, care a mers la trei supermarketuri, a precizat că s-au format cozi extrem de lungi, iar rafturile se golesc rapid.

 „Cred că toată lumea din Ucraina este confuză. Nu mă aşteptam să se întâmple ce s-a întâmplat. Simt frică, dar sunt şi extrem de furios”, a declarat o persoană aflată la coadă, pentru sursa citată.

Multe magazine alimentare au fost închise de la începutul bombardamentelor din Kiev, de săptămâna trecută. Oamenii au precizat că există deficit de provizii. Autorităţile municipale de la Kiev au anunţat că magazinele alimentare vor fi deschise, iar sistemul de transport public din oraş va funcţiona la capacitate limitată.

Bilanțul negru al primelor 4 zile de război

Cel mai recent bilanţ al autorităţilor ucrainene arată 352 de morţi în rândul civililor, dintre care 14 copii şi aproape 1700 de răniţi. De asemenea, într-un mesaj postat pe Facebook, oficialii ucraineni au declarat că aproximativ 5.300 de soldați ruși au fost uciși și au susținut că 191 de tancuri, 29 de avioane de luptă, 29 de elicoptere și 816 vehicule blindate de transport au fost distruse de forțele ucrainene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Oamenii din Harkov s-au luat la bătaie pe mâncare. În Melitopol, din disperare, localnicii au jefuit un magazin alimentar