Antena Meniu Search
x

Video Pandemia anulează sărbătorile de iarnă în Europa. Crăciun şi Revelion în carantină pentru românii din Italia

Coronavirusul anulează Sărbătorile de iarnă din Europa. Tot mai multe state impun restricţii pentru zilele de Crăciun şi Anul Nou. În Italia, unde trăiesc cei mai mulţi români din afara ţării, oamenii nu vor avea voie să iasă din case, decât pentru urgenţe. Nici nu poate fi vorba de vizite la rude şi nici de a sărbători trecerea dintre ani pe străzi. Austria face o excepţie pentru zilele de Ajun şi Crăciun şi permite o mică relaxare. Restricţiile revin însă în forţă după 26 decembrie.

de Redactia Observator

la 19.12.2020, 21:36

Vezi și
  • În Italia, unde trăiesc cei mai mulţi români din afara ţării, oamenii nu vor avea voie să iasă din case, decât pentru urgenţe.
  • Austria face o excepţie pentru zilele de Ajun şi Crăciun.

Austria face o excepţie pentru zilele de Ajun şi Crăciun şi permite o mică relaxare. Restricţiile revin însă în forţă după 26 decembrie.

De sărbători, Italia este o imensă zonă roşie. Oamenii sunt consemnaţi în case, de unde nu pot ieşi decât pentru a merge la muncă, la cumpărături de strictă necesitate sau la medic. Nu se poate circula între regiuni, iar cele mai multe magazine, restaurantele şi barurile sunt închise.

Crăciun şi Revelion în carantină pentru italieni

Giuseppe Conte, premierul Italiei: ”Printre experţii noştri există o îngrijorare puternică că după Crăciun, numărul infecţiilor ar putea creşte. Ne putem înclina, dar nu ne vom lăsa învinşi”.

Acesta este ultimul weekend de libertate pentru italieni. Puşi în faţa faptului împlinit, oamenii încearcă să se împace cu ideea că vor petrece Crăciunul şi Revelionul în carantină, cu cei cu care locuiesc.

Au voie să primească în casă doar două persoane care nu fac parte din familie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Este în acest moment cea mai aspră carantină din lume, pentru perioada de Sărbători, şi ea este trăită din plin şi de peste un milion de români.

Cât despre cei care ar fi vrut să meargă în vizită la rudele din Italia, trebuie să stea două săptămâni în carantină, indiferent dacă au un test negativ la coronavirus.

Austria, în carantină totală din a doua zi de Crăciun

Peste graniţă, în Austria, din a doua zi de Crăciun începe a treia carantină totală din acest an. Ea va dura până pe 24 ianuarie.

Cei care vor să îsi reia viaţa socială mai repede, vor putea să o facă din 18 ianuarie, când statul le va pune la dispoziţie teste rapide pentru depistarea Covid-19.

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei: ”În mod clar, este mult mai bine să îmi fac test pentru a vizita un loc, decât să fie totul închis. Cei care nu vor să o facă, nu vor fi obligaţi”.

O mutație a virusului provoacă îngrijorare în Marea Britanie

Crăciunul urmează să fie anulat şi pentru milioane de oameni din Marea Britanie, după ce s-a descoperit o nouă mutaţie a virusului, care îl face mult mai contagios.

Locuitorii din Londra şi sud estul Angliei nu vor avea voie să se vadă cu rudele şi prietenii de sărbători, iar toate magazinele neesenţiale ar putea fi închise.

Președintele Franței face apel la responsabilitate

Franţa nu a anunţat încă înăsprirea măsurilor de carantină. Bolnav la rândul lui, preşedintele Emmanuel Macron, din carantină, face apel la responsabilitatea oamenilor.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: ”Trebuie să fim precauţi. Trebuie să avem grijă unul de altul în perioada sărbătorilor. Deci, iată, fac apel la voi toţi. Contez pe voi. Să facem tot posibilul. Nimeni nu este ferit de acest virus, nimeni. Deci, vom rezista doar împreună”.

Liderul de la Elysee se află în izolare la reşedinţa prezidenţială de la Versailles şi este tot timpul supravegheat de un medic militar. Are o stare de oboseală, tuse seacă şi dureri de cap, dar starea lui este stabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Pandemia anulează sărbătorile de iarnă în Europa. Crăciun şi Revelion în carantină pentru românii din Italia