Antena Meniu Search
x

Video Paştele catolic la Vatican. Suveranul Pontif a ţinut binecuvântarea Urbi et Orbi în piaţa Sfântul Petru. Incidentul care a tulburat slujba

Polul atenţiei a fost, ca de fiecare dată în această zi, Vaticanul. Cu atât mai mult cu cât zvonurile privind starea de sănătate a papei au stârnit îngrijorare în toată lumea. Spre marea bucurie a credincioşilor, Suveranul Pontif a ţinut binecuvântarea Urbi et Orbi în piaţa Sfântul Petru. În Marea Britanie, Regele Charles a participat la slujba din Duminica Mare, în prima apariţie publică de când a început tratamentul pentru cancer. 

de Redactia Observator

la 31.03.2024, 20:17

Vezi și

Cu zâmbetul pe buze, Suveranul Pontif şi-a făcut apariţia în Piaţa Sfântul Petru la bordul papamobilului şi a salutat credincioşii veniţi din toate colţurile lumii. După baia de mulţime, s-a deplasat cu bastonul spre locul lui, de unde a prezidat ceremonia Urbi et Orbi. Papa a transmis un mesaj de pace ţărilor aflate în conflicte. 

Papa Francisc: Îmi exprim speranța pentru un schimb general al tuturor prizonierilor între Rusia și Ucraina: toţi ruşii în schimbul tuturor ucrainenilor. Încă o dată, fac un apel ca accesul la ajutorul umanitar să fie asigurat în Gaza și mai fac apel la eliberarea promptă a ostaticilor.

Vântul a pus la pământ una dintre icoanele din apropierea Suveranului Pontif

Un incident a tulburat evenimentul. În timpul slujbei, vântul a pus la pământ una dintre icoanele din apropierea Suveranului Pontif. 

Pe acelaşi subiect

Apariţia Papei la cermoniile de Paşte a fost o adevărată bucurie pentru credincioşi. Liderul Bisericii Catolice se confruntă cu mari probleme de sănătate. S-a luptat recent cu o răceală şi mai multe bronşite. Vineri, a fost nevoit să anuleze participarea la Drumul Crucii, la sfatul medicilor. În seara Învierii, a fost adus în bazilica Sfântul Petru cu un scaun cu rotile. 

Regele Charles a apărut pentru prima dată în public, după diagnosticul teribil

Motive de bucurie au avut şi susţinătorii familiei regale britanice. Regele Charles a apărut pentru prima dată în public, după diagnosticul teribil primit în februarie. Însoţit de Regina Camilla, a participat la slujba de Paşte de la Castelul Windsor.  La ieşire, Charles şi Camilla au fost aşteptaţi de sute de oameni, care au vrut să le transmită mesaje de încurajare. 

Apariţia publică a lui Charles este o încercare de liniştire a susţinătorilor monarhiei, după perioada agitată prin care a trecut familia regală britanică. Atât Charles cât şi nora lui, Kate Middleton, au fost diganosticaţi cu cancer în acest an şi sunt în plin tratament. De altfel, Prinţii de Wales şi cei trei copii ai lor nu au participat la slujbă şi petrec sărbătorile în familie.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Paştele catolic la Vatican. Suveranul Pontif a ţinut binecuvântarea Urbi et Orbi în piaţa Sfântul Petru. Incidentul care a tulburat slujba