Antena Meniu Search
x

Pilot la 16 ani, traversează SUA ca să livreze măști și mănuși spitalelor din zonele rurale (Video)

Tânărul TJ Kim are 16 ani și își folosește lecțiile de zbor pentru a livra echipamente medicale spitalelor din zonele rurale ale statului american Virginia, greu încercate de criza provocată de pandemie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.05.2020, 11:50

Thomas Kim are 16 ani și invață să piloteze de un an de zile
Thomas Kim are 16 ani și invață să piloteze de un an de zile - Facebook
  • Thomas Kim își folosește lecțiile de zbor pentru a livra echipament de protecție spitalelor rurale din Virginia.
  • Adolescentul de 16 ani spune, despre gestul său, că a văzut o nevoie și a vrut să ajute.

Adolescentul nu are permis de conducere, însă nici nu are nevoie de el deocamdată. Învață să zboare de un an de zile, iar pandemia de coronavirus i-a dat ocazia să arate ce știe să facă la manșa avionului.

TJ Kim își folosește lecțiile de zbor pentru a livra echipament de protecție spitalelor rurale din Virginia, scrie Business Insider.

Tânărul, originar din Bethesda, Maryland, a observat că spitalele duc lipsă de mănuși, măști și combinezoane de protecție, așa că a inițiat un program numit SOS: Supplies Over Skies pentru a face rost de echipamentele necesare.

În cea mai recentă misiune, tânărul a livrat 3.000 de mănuși și 1.000 de viziere unui spital din Woodstock.

”Dintotdeauna am visat să devin pilot de luptă în Marina. Anul trecut, când am împlinit 15 ani, tatăl meu mi-a oferit un zbor de descoperire. Adică am zburat alături de un instructor care mi-a arătat cum funcționează avionul și ce senzații trăiești. Și imediat m-am îndrăgostit de zbor”, spune adolescentul.

Despre zborurile către spitale, tânărul spune simplu: „Am văzut o nevoie și am vrut doar să ajut”.

Pandemia de coronavirus a provocat peste 84 de mii de decese în SUA, în vreme ce aproape 1,5 milioane de americani au fost infectați cu coronavirus.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Pilot la 16 ani, traversează SUA ca să livreze măști și mănuși spitalelor din zonele rurale (Video)