Antena Meniu Search
x

Polonia vrea să-l vadă pe Vladimir Putin "înlăturat cu totul" de la Kremlin

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a declarat că i-ar plăcea să-l vadă pe preşedintele rus Vladimir Putin "înlăturat cu totul" de la Kremlin, relatează dpa, citat de AgerpresRăzboi Rusia - Ucraina, ziua 97 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 31.05.2022, 16:01

Polonia vrea să-l vadă pe Vladimir Putin "înlăturat cu totul" de la Kremlin
Polonia vrea să-l vadă pe Vladimir Putin "înlăturat cu totul" de la Kremlin - Profimedia

"Dacă Europa şi lumea liberă vor pierde această bătălie, vor pierde acest război, noi nu vom mai fi în siguranţă, pentru că vom fi mereu sub ameninţare şi şantajaţi de Putin", a declarat Mateusz Morawiecki pentru Sky News, în timpul summitului UE de la Bruxelles asupra războiului din Ucraina.

"Am vrea să-l vedem (pe Vladimir Putin) înlăturat total din cursă", a spus premierul Poloniei, adăugând că Putin reprezintă "o putere brutală".

La 24 februarie, Rusia a început un război împotriva Ucrainei, primul act major de agresiune împotriva unui stat independent în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial. Polonia rămâne principala ţară de sosire a refugiaţilor din Ucraina. La începutul lunii martie, circa 100.000 de refugiaţi pe zi soseau la frontiera poloneză, dar numărul lor a scăzut, ajungând la aproximativ 20.000 în cursul lunii mai. Până la această oră, în Polonia s-au refugiat peste 3,5 milioane de ucraineni.

Cancelarul Scholz se declară neimpresionat de avertismentele preşedintelui Putin

Pe acelaşi subiect

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni că nu este impresionat de avertismentele preşedintelui rus Vladimir Putin privind continuarea livrărilor de arme occidentale către Ucraina, relatează dpa. Nu trebuie să ne lăsăm înspăimântaţi "şi, de aceea, vom continua cu ceea ce am început", a declarat cancelarul Scholz într-un interviu acordat programului de ştiri "Tagesthemen" al postului public ARD.

Pe lângă livrările suplimentare de arme către Ucraina, este prevăzută şi o mai bună dotare a Bundeswehr-ului cu un program planificat de 100 de miliarde de euro. Germania "va sprijini Ucraina atât timp cât va fi necesar", a subliniat Olaf Scholz.

Preşedintele Putin a avertizat împotriva livrării de arme grele Ucrainei într-o conversaţie telefonică cu şeful guvernului german Olaf Scholz şi cu preşedintele francez Emmanuel Macron la sfârşitul săptămânii trecute. Acest lucru ar risca să destabilizeze şi mai mult situaţia şi să agraveze criza umanitară, a spus Putin.

Până acum, guvernul german a fost de acord să furnizeze două tipuri de arme grele: 50 de vehicule blindate antiaeriene Gepard şi şapte obuziere blindate Panzerhaubitze 2000. Acestea din urmă sunt piese de artilerie grea. Cu toate acestea, Ucraina solicită tancuri de luptă şi vehicule de luptă pentru infanterie, lansatoare de rachete multiple sau rachete antinavă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Polonia vrea să-l vadă pe Vladimir Putin "înlăturat cu totul" de la Kremlin