Antena Meniu Search
x

Foto Preşedintele SUA, Joe Biden, a promulgat masivul program de stimulare economică - 1.900 de miliarde de dolari

Președintele SUA, Joe Biden, a promulgat în cursul zilei de joi masivul program de stimulare economică în valoare de 1.9 trilioane de dolari (1.900 de miliarde $), în ziua în care America comemorează un an de la intrarea în carantină din cauza pandemiei de coronavirus.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 11.03.2021, 23:01

președintele american Joe Biden
Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, semnând ordine executive în prima zi petrecută la Casa Albă, 20 ianuarie 2021 - Profimedia Images
  • Plan vast de relansare economică în Statele Unite ale Americii - 1.900 de miliarde de dolari

Preşedintele american Joe Biden a promulgat, joi, programul de stimulare economică în valoare de 1.900 de miliarde de dolari, comemorând împlinirea unui an de la intrarea Statelor Unite în carantină din cauza pandemiei de coronavirus cu măsuri de susţinere a americanilor şi a economiei, transmite Reuters.

Camera Reprezentanţilor, în care democraţii sunt majoritari, şi-a dat miercuri aprobarea finală pentru acest program, oferind preşedintelui democrat o victorie majoră în primele luni ale mandatului său.

”Această lege istorică are rolul refacerii coloanei vertebrale a acestei ţări”, a declarat Joe Biden înainte să semneze proiectul.

Citește și:

Ulterior semnării, Biden a susţinut un discurs pentru a marca împlinirea unui an de la intrarea în carantină, a cere vigilenţă în timpul pandemiei şi a oferi speranţă în condiţiile creşterii numărului de persoane vaccinate.

Iniţial, ceremonia de semnare a proiectului de către Biden era programată să aibă loc vineri, dar şeful de personal al Casei Albe, Ron Klain, a spus că aceasta a fost devansată deoarece programul a ajuns la Casa Albă miercuri noaptea.

”Dorim să ne mişcăm cât mai repede. O celebrare cu liderii Congresului va avea loc vineri”, a anunţat Klain pe Twitter.

Programul alocă 400 de miliarde de dolari pentru plăţi directe în valoare de 1.400 de dolari destinate majorităţii americanilor, 350 de miliarde de dolari destinate ajutoarelor pentru state şi autorităţile locale, o extindere a creditelor fiscale pentru copii şi majorarea finanţării pentru distribuirea vaccinurilor împotriva Covid-19.

Planul lui Joe Biden de relansare economică, aprobat de Congres fără susținerea republicanilor

Planul de relansare economică propus de președintele american Joe Biden a fost adoptat, sâmbătă, pe 27 februarie, în Camera Reprezentanților, doar cu voturile democraților. Acest pas a fost crucial înaintea examinării proiectului în Senat, unde creşterea salariului minim urma să fie abandonată, relatează AFP.

Republicanii au denunţat, în schimb, la vremea respectivă, un plan titanic, care "nu face decât să arunce banii pe fereastră".

După ce au adoptat fără să clipească precedentele planuri ale administraţiei lui Donald Trump, ei consideră că planul democrat este inutil şi că numai 9% dintre cheltuieli servesc în mod efectiv în lupta împotriva Covid-19.

"Va ajuta el oamenii să-şi găsească un loc de muncă? Nu", acuza liderul minorităţii republicane, Kevin McCarthy.

"Democraţilor le este atât de ruşine de toţi banii risipiţi fără legătură cu Covid-19 în acest text încât îl trec la miezul nopţii", aprecia el.

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Preşedintele SUA, Joe Biden, a promulgat masivul program de stimulare economică - 1.900 de miliarde de dolari