Antena Meniu Search
x

Primul medicament care ar putea învinge coronavirusul

Medicamentul experimental Remdesivir s-a dovedit eficient împotriva noului coronavirus, în urma unui test pe mai bine de 1000 de pacienţi din toată lumea.

de Redactia Observator

la 30.04.2020, 10:55

Vezi și
  • Economiştii se aşteaptă la o scădere a PIB-ului.
  • În China medicii spun că nu a dat rezultate.

Substanţa blochează materialul genetic al virusului şi îi împiedică reproducerea.

Anthony Fauci: Datele arată că Remdesivir are un efect clar, semnificativ, pozitiv asupra reducerii timpului necesar pentru însănătoşire.

REMDESIVIR a fost testat, însă, şi în China, unde medicii spun că nu a dat rezultate. Dar, pe fondul pandemiei, informaţiile din China nu mai sunt foarte credibile.

Formula medicamentului este cunoscută de un deceniu aşa că, dacă va fi autorizat, poate fi repede produs şi administrat bolnavilor. Între timp, restricţiile impuse de pandemie afectează economia tot mai dur.

În SUA, economiştii se aşteaptă la o scădere a PIB-ului de 40 la sută, în al doilea trimestru al anului.

Donald Trump: Trebuie să aşteptăm până va trece. Şi va trece, iar noi am făcut multe pentru a scăpa de ea. Dar noi vrem să ne redeschidem ţara. Oamenii vor ca această ţară se se redeschidă. 

Preşedintele Trump nu va mai recomanda autorităţilor locale impunerea "distanţării sociale". Deocamdată, însă, la New York, poliţia a intervenit pentru a dispersa o uriaşă mulţime adunată la funeraliile unui respectat rabin din Brooklyn.

Primarul oraşului a coordonat personal intervenţia şi a postat, pe twitter, un avertisment considerat jignitor de liderii comunităţii evreieşti. Edilul şi-a explicat, ulterior, atitudinea.

Bill De Blasio: Am o relaţie îndelungată, profundă, cu comunitatea evreilor ortodocşi. Ideea că oamenii se adună în număr mare şi, chiar fără să vrea, răspândesc o maladie care poate ucide alţi membri ai comunităţii, această idee este pur şi simplu inacceptabilă pentru mine. 

În Europa, Marea Britanie a devenit a doua ţară, după Italia, ca număr de victime, după ce s-au însumat şi decesele din afara spitalelor. Pandemia are efecte severe şi în agricultură.

Muncitorii sezonieri români sau din alte ţări est-europene sunt mult mai puţini ca în trecut. Iar britanicii trecuţi în şomaj tehnic nu sunt atraşi de culesul legumelor. Din 55.000 de locuri de muncă disponibile au fost ocupate doar 150. 

Pentru un fermier vizitat de reporterii CNN, salvarea a venit tot de la trei imigranţi români. Aceştia lucrau la un restaurant indian, acum închis, aşa că s-au prezentat, fără ezitări, la fermă. 

Nick Ottewell: De la început i-am întrebat pe aceşti trei băieţi: "vă angajaţi pentru toată vara?" Au spus "da", aşa că le-am spus "OK, să-i dăm drumul".

Poate doar animalele, în inocenţa lor, se simt bine în noua lume creată de pandemie. În lipsa oamenilor, ele au pus stăpânire pe parcurile, acum închise, din marile oraşe.

Şi la Moscova, veveriţele şi păsările se simt, acum, mai libere. În Rusia, virusul a contaminat aproximativ o sută de mii de oameni din care aproape o mie au murit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Primul medicament care ar putea învinge coronavirusul