Antena Meniu Search
x

O nouă problemă descoperită la avionul Boeing 737 Max

Criza prin care trece compania Boeing devine și mai acută, după ce specialiștii companiei au găsit resturi de materiale în compartimentele de combustibil ale avioanelor 737 Max, deja ținute la sol după prăbușirea a patru aparate de zbor.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 19.02.2020, 23:18

O nouă problemă descoperită la modelul Boeing 737 Max. Întreaga flotă, în continuare ținută la sol
Întreaga flotă de avioane Boeing 737 Max este în continuare ținută la sol - Abaca Press / AA / ABACA via Hepta
  • Modelul Boeing 737 Max încă nu a primit permisiunea de a zbura
  • Boeing a raportat pierderi, pentru prima oară în 20 de ani

Criza prin care trece compania Boeing devine și mai acută, după ce specialiștii companiei au găsit resturi de materiale în compartimentele de combustibil ale avioanelor 737 Max, deja ținute la sol după prăbușirea a două aparate de zbor.

Boieng a descoperit "resturi de obiecte străine" în compartimentele de kerosen din interiorul aripilor mai multor avioane 737 Max.

Oficialul responsabil de dezvoltarea programului 737 le-a spus angajaților că descoperirea este "absolut inacceptabilă". Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al companiei americane a precizat, potrivit BBC, că nu vede niciun motiv pentru care modelul nu ar trebui să revină în exploatare.

"În timpul operațiunilor de mentenanță am descoperit resturi de obiecte în avioane 737 Max nelivrate încă și aflate în depozite. Descoperirea a dus la o investigație internă robustă și la măsuri imediate de corecție în sistemele de producție", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei.

Termenul tehnic "resturi de obiecte străine" acoperă orice fel de substanță, rest de material sau articol ce nu face parte din structura avionului și poate cauza disfuncționalități.

Boeing 737 Max - un model care a dus compania pe pierdere

Compania cu sediul în Seattle nu a oferit un termen limită concret pentru reîntoarcerea avioanelor 737 Max în exploatare. De altfel, acesta este unul dintre motivele pentru care Boeing a raportat primele pierderi din ultimele două decenii.

Această descoperire este ultima dintr-o serie de probleme ce au dus la oprirea la sol a noului model - variantă ce ar fi trebuit să fie îmbunătățită în raport cu stabilul avion 737, dezvoltat încă din 1967.

Pe 29 octombrie 2018, un avion 737 Max aparținând companiei Lion Air s-a prăbușit după decolarea din Indonezia, iar toți cei 189 de pasageri aflați la bord au murit.

Pe 10 martie 2019, o altă aeronavă 727 Max a picat din cer la scurt timp după decolare, în apropiere de Addis Abeba. La bordul avionului Ethiopian Airlines erau 157 de persoane. Nici una nu a supraviețuit.

Peste 5.000 de aeronave urmau să fie livrate către 79 de firme din toată lumea, anunța Boeing în 2019. Pe 14 martie anul trecut, întreaga flotă a fost oprită la sol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » O nouă problemă descoperită la avionul Boeing 737 Max