Antena Meniu Search
x

Procesul în care este vizat Donald Trump, acuzat de instigare la insurecţie, continuă

Procesul în care Donald Trump, fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, este acuzat de instigare la insurecţie, continuă, audierile fiind reluate joi la prânz.

de Redactia Observator

la 11.02.2021, 17:23

Donald Trump este acuzat de instigare la insurecţie
Donald Trump şi-ar putea pierde şansa de a mai candida la o funcţie publică, dacă este găsit vinovat - Hepta
  • Donald Trump şi-ar putea pierde dreptul de a mai candida la o funcţie publică, dacă este găsit vinovat în acest proces.
  • Punerea oficială sub acuzare a lui Donald Trump stă la mâna senatorilor republicani.

Echipa de acuzare continuă să mizeze pe ideea că Donald Trump i-a încurajat pe susţinătorii săi să producă un dezastru la Capitoliu, la începutul anului, pe motiv că acesta era disperat din cauza pierderii alegerilor prezidenţiale.

Conform News.ro, acuzatorii lui Donald Trump susţin că "acesta nu a fost un martor nevinovat al unui accident" şi spun că, în discursul ţinut în faţa susţinătorilor săi, Donald Trump a făcut o singură dată apel la calm şi de 20 de ori a instigat la luptă.

Mai mult, acuzatorii lui Donald Trump susţin că incidentele de la începutul lunii "nu au pornit din nimic. Donald Trump a aţâţat ostilitatea mulţimii luni de zile, mai ales prin cruciada post-electorală prin care a refuzat să-şi recunoască înfrângerea în faţa lui Joe Biden". 

Donald Trump, şanse minime să fie pus oficial sub acuzare

În ciuda argumentelor aruncate în luptă de acuzatorii democraţi, sunt şanse minime ca Donald Trump să fie pus sub acuzare. Cel puţin 17 senatori republicani trebuie convinşi să treacă, practic, de partea democraţilor şi să aprobe punerea lui Trump sub acuzare. 

Acest lucru este puţin probabil, mai ales că Donald Trump continuă să se bucure de susţinerea unei bune parte dintre alegători şi jurnalişti.

În aceste condiţii, specialiştii se aşteaptă ca Donald Trump să fie achitat, mai ales că "Trump nu mai este în funcţie şi nu serveşte la nimic, în afara unei răzbunări politice, să faci un nou proces", cum a transmis senatorul republican Ted Cruz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Procesul în care este vizat Donald Trump, acuzat de instigare la insurecţie, continuă