Antena Meniu Search
x

Protecţiile pentru gât devin obligatorii în meciurile de hochei, după moartea înfiorătoare a americanului Adam Johnson

Protecţia pentru gât va deveni obligatorie în toate competiţiile organizate de Federaţia internaţională de hochei pe gheaţă (IIHF), inclusiv la Jocurile Olimpice de iarnă şi la Campionatele Mondiale, a anunţat luni forul internaţional al acestui sport, citat de AFP. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 05.12.2023, 11:39

Protecţiile pentru gât devin obligatorii în meciurile de hochei, după moartea înfiorătoare a americanului Adam Johnson
Protecţiile pentru gât devin obligatorii în meciurile de hochei, după moartea înfiorătoare a americanului Adam Johnson - Profimedia Images

IIHF nu a precizat data intrării în vigoare a acestei măsuri din cauza întârzierilor în livrarea echipamentului necesar.

Consiliul IIHF, la recomandarea Comisiei sale medicale, a hotărât să facă obligatorie, la toate nivelurile competiţiilor sale, utilizarea protecţiilor împotriva lacerării gâtului, special concepute în acest scop, se arată într-un comunicat, transmite Agerpres

Jucătorul american Adam Johnson, ucis de patina unui adversar

Decizia survine la o lună după moartea jucătorului american Adam Johnson, care a jucat pentru clubul englez Nottingham Panthers din Elite Ice Hockey League (Marea Britanie). Johnson, în vârstă de 29 de ani, a murit pe 28 octombrie după ce a fost rănit la gât de patina unui adversar în timpul unui meci de cupă la Sheffield.

Pe acelaşi subiect

Data exactă a intrării în vigoare a prezentei directive pentru categoriile de seniori va fi determinată de statusul de aprovizionare. IIHF rămâne în contact strâns cu furnizorii săi pentru a se asigura că aceştia sunt capabili să răspundă cererii mari actuale.

Protecţia gâtului nu este obligatorie în anumite ligi profesioniste

Între timp, IIHF continuă să ''recomandă cu tărie'' tuturor jucătorilor care participă la competiţiile pe care le organizează să poarte protecţii pentru gât.

Protecţia gâtului nu este obligatorie în anumite ligi profesioniste, inclusiv în NHL, care guvernează puternicul campionat nord-american. În Franţa, protecţiile vor fi obligatorii în meciuri şi antrenamente din 15 ianuarie în Magnus League (masculin) şi Divizia 1 (feminin), a anunţat vineri Federaţia Franceză de Hochei pe Gheaţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Stiri externe » Protecţiile pentru gât devin obligatorii în meciurile de hochei, după moartea înfiorătoare a americanului Adam Johnson