Antena Meniu Search
x

Putin, mesaj șocant către Zelenski: ”Îţi place sau nu, draga mea, trebuie să suporţi”. Este acuzat că a făcut referire la ”viol”

O declarație controversată făcută de președintele rus Vladimir Putin către omologul ucrainean Volodimir Zelenski în timpul conferinței de presă cu Emmanuel Macron a fost taxată dur de jurnaliștii occidentali: ”Îţi place sau nu, draga mea, trebuie să suporţi”. Asta este replica considerată de unii vorbitori de limbă rusă și de jurnaliști occidentali ca fiind o referire la ”viol”. Kremlinul neagă acuzațiile și spune că liderul rus a folosit o expresie din folclorul rusesc, fără nicio conotație sexuală. 

de Redactia Observator

la 09.02.2022, 10:07

Putin, mesaj șocant către Zelensky: ”Îţi place sau nu, draga mea, trebuie să suporţi”. Este acuzat că a făcut referire la ”viol”
Putin, mesaj șocant către Zelensky: ”Îţi place sau nu, draga mea, trebuie să suporţi”. Este acuzat că a făcut referire la ”viol” - Profimedia

Mai mulți jurnaliști occidentali s-au arătat șocați de limbajul folosit luni seară la Moscova de Vladimir Putin, spunând că liderul rus ar face aluzie la viol. „Președintele în funcție (n.r. Volodimir Zelenski) a spus recent că nu îi place niciun punct din aceste acorduri de la Minsk. Ei bine, îți place sau nu, trebuie să suporți, draga mea. Trebuie să o facem, nu va funcționa altfel”, a spus Vladimir Putin. 

Cuvintele folosite de liderul de la Kremlin au incins spiritele şi în Ucraina. Unii vorbitori de limbă rusă susţin că Vladimir Putin pare să citeze din cântecul „Frumoasa adormită într-un sicriu” al formaţiei rock Krasnaya Plesen, din perioada sovietică și care conține versuri vulgare.  

”La un moment dat, insistând că guvernul ucrainean ar trebui să fie forțat să pună în aplicare prevederile acordurilor de pace de la Minsk, Putin a citat un vers dintr-un cântec obscen care are aluzii la viol și necrofilie: „Îți place sau nu, suportă, draga mea”, a scris site-ul Politico

"În mesajul său către Zelenski despre procesul de pace din Ucraina, Putin a citat, de asemenea, o parte din ceea ce aparent este o glumă grosieră despre necrofilie. „Îți place sau nu, suportă, draga mea”. Sună ca o glumă despre viol, dar dacă o cauți pe google e mult mai rău!!" a comentat pe Twitter şi jurnalistul Max Seddon, corespondentul Financial Times la Moscova. 

Pe acelaşi subiect

Kremlinul neagă acuzațiile și spune că liderul rus a folosit o expresie din folclorul rusesc

"Momentul în care Putin pare că a făcut o glumă despre violarea Ucrainei",  scris pe Twitter şi jurnalistul turc Ragip Soylu.

Jurnaliștii de casă ai Kremlinului îi contrazic. ”Este greșit. Putin nu a folosit o „referință vulgară care să facă aluzie la viol”. El a folosit o expresie rusă comună pe care o folosesc părinții când le spun copiilor să facă ceva ce nu le place (să mănânce legume, să meargă la culcare devreme etc.)” a scris pe Twitter, Bryan MacDonald, jurnalist la Russia Today. 

„Acea zicală despre frumoasa adormită pentru majoritatea rușilor nu se referă la viol sau altceva. Este o expresie comună care înseamnă că trebuie să faci ceva chiar dacă nu-ți place. Părinții le-ar spune asta copiilor care nu vor să mănânce ceva” a comentat și jurnalista rusă Elena Chernenko de la Kommersant.

Întrebat marți despre controversa din jurul cuvintelor lui Putin, secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a spus jurnaliștilor că nu crede că președintele este familiarizat cu trupa respectivă de rock și că expresia provine cel mai probabil din folclorul rus.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Culisele întâlnirii dintre Putin și Macron

Mai bine de 5 ore, Vladimir Putin şi Emmanuel Macron au discutat la mare distanţă, la capetele opuse ale unei mese lungi de 6 metri. Chiar şi în faţa camerei, zâmbetele au fost îngheţate, iar promisiunile reţinute.  "O serie de idei, propuneri (ale preşedintelui Macron), despre care este prea devreme să vorbim, cred că este posibil să pună bazele unor viitoare măsuri comune" - aşa a comentat Putin întâlnirea cu Macron.

Preşedintele francez i-a propus liderului de la Kremlin elaborarea unor garanţii concrete de securitate pentru Rusia. Cu câteva luni înaintea alegerilor prezidenţiale din Franţa, Macron ar fi dorit, cu siguranţă, să aducă de la Moscova un acord concret de detensionare. Deocamdată nu s-a putut, dar speranţele rămân. 

”Rusia este o ţară europeană. Cine crede în Europa, trebuie să ştie să colaboreze cu Rusia, pentru a găsi căi şi mijloace de a construi viitorul, în Europa şi alături de europeni”, a transmis Emmanuel Macron la conferința de presă de după discuții. 

Presa franceză susţine că Macron a obţinut, totuşi, promisiunea că trupele ruse deplasate în Belarus pentru manevre se vor retrage după încheierea acestora. Preşedintele francez va discuta din nou cu Putin după convorbirile pe care le-a avut azi la Kiev.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Putin, mesaj șocant către Zelenski: ”Îţi place sau nu, draga mea, trebuie să suporţi”. Este acuzat că a făcut referire la ”viol”