Antena Meniu Search
x

Video Putin respinge condiţiile cerute de Biden pentru a veni la masa negocierilor. Ce condiții pune liderul de la Kremlin

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, este deschis discuțiilor privind o posibilă soluționare a conflictului din Ucraina, dar respinge condițiile impuse de către președintele american. "Biden a spus de facto că negocierile vor fi posibile numai după ce Putin va părăsi Ucraina", ceea ce Moscova "evident" că respinge, a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov. Aceste declarații vin la scurt timp după ce Joe Biden a declarat că este dispus să se întâlnească cu liderul rus dacă acesta este gata să pună capăt războiului. De asemenea, liderul de la Casa Albă a adăugat că nu a primit semnale în acest sens.

de Redactia Observator

la 02.12.2022, 19:52

Vezi și

"Președintele Federației Ruse a fost, este și rămâne deschis negocierilor pentru a ne asigura interesele", a subliniat Dmitri Peskov, întrebat despre declarațiile lui Joe Biden.

"Cel mai bun mod de a ne atinge interesele este prin mijloace diplomatice pașnice", a declarat Dmitri Peskov. "Putin a fost, este și rămâne deschis contactelor și negocierilor", a adăugat acesta în conferința de presă în care a respins condițiile pe care Joe Biden le-a impus pentru un astfel de scenariu.

Preşedintele Vladimir Putin este deschis discuţiilor despre o posibilă soluţionare a conflictului în Ucraina, dar refuzul Statelor Unite de a recunoaşte teritoriile anexate ca fiind ruse împiedică găsirea unui posibil compromis, a explicat Kremlinul.

Biden, dispus să se întâlnească cu Putin

Pe acelaşi subiect

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că ar fi pregătit să se întâlnească cu președintele rus Vladimir Putin "dacă există un interes să decidă că își dorește să găsească modalități de a pune capăt războiului", scrie Mediafax.

Biden a făcut această declarație într-o conferință de presă pe care a ținut-o alături de președintele francez Emmanuel Macron. Cei doi au subliniat că vor continua să se opună războiului din Rusia. Liderul francez a precizat că nu vor îndemna niciodată Ucraina să facă un compromis pe care îl consideră inacceptabil.

După discuțiile de la Casa Albă, președinții american și francez au emis o declarație comună în care au promis "sprijin continuu pentru apărarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei", intensificarea livrării de sisteme de apărare aeriană și planuri pentru o conferință internațională privind Ucraina, care va avea loc la Paris la 13 decembrie.

Președintele Macron vorbea la câteva ore după ce ministrul rus de externe Serghei Lavrov s-a plâns că țările europene nu au oferit nimic concret până acum în ceea ce privește medierea. "Macron, de altfel, a declarat în mod regulat în ultimele două săptămâni că plănuia o conversație cu președintele rus", a declarat acesta, adăugând în același timp că Rusia nu a avut niciun semnal pe canale diplomatice.

Lavrov l-a numit pe fostul secretar de stat american John Kerry ca fiind genul de personalitate care a fost în trecut capabilă să rezolve problemele și să se angajeze într-un dialog adevărat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Putin respinge condiţiile cerute de Biden pentru a veni la masa negocierilor. Ce condiții pune liderul de la Kremlin