Antena Meniu Search
x

Putin transmite condoleanţe pentru "pierderea ireparabilă" a reginei Elisabeta a II-a. Mesajul pentru noul rege

Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis joi condoleanţe Regatului Unit pentru "pierderea ireparabilă" a reginei Elisabeta a II-a, care a murit în cursul serii, la vârsta de 96 de ani, au relatat agenţiile de presă ruse, citate de Reuters, potrivit news.ro.

de Redactia Observator

la 09.09.2022, 11:08

Preşedintele rus, Vladimir Putin
Preşedintele rus, Vladimir Putin - Shutterstock

Într-un mesaj către noul rege, Charles al III-lea, Putin a declarat că regina "s-a bucurat pe bună dreptate de dragostea şi respectul supuşilor săi, precum şi de autoritate pe scena internaţională".

Liderul de la Kremlin, mesaj pentru noul rege

"Vă doresc curaj şi puterea de a îndura în faţa acestei pierderi grele şi ireparabile. Permiteţi-mi să vă transmit sincere condoleanţe şi sprijin către membrii familiei regale şi către întregul popor al Marii Britanii", a mai transmis liderul de la Kremlin.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, la vârsta de 96 de ani, înconjurată de membrii familiei, care au sosit la reşedinţa din Scoţia după ce medicii suveranului britanic îşi exprimaseră îngrijorarea pentru starea sa de sănătate. 

Pe acelaşi subiect

Charles al III-lea, noul rege al Marii Britanii

Noul suveran al Marii Britanii şi al altor 14 ţări este regele Charles al III-lea, cel care s-a pregătit o viaţă întreagă pentru a urca pe tron. La 73 de ani, el devine monarhul încoronat la cea mai înaintată vârstă din istoria de o mie de ani a regatului. Regele Charles va trebui să cucerească inimile supuşilor săi deoarece, în acest moment, nu este nici pe departe la fel de popular pe cât era mama sa

Aceasta a dus şi la o relaţie strânsă cu România, unde a achiziţionat mai multe proprietăţi rurale şi a făcut numeroase vizite neoficiale. Supuşii britanici şi întreaga lume aşteaptă acum să vadă cum va îmbina noul rege preocupările sale moderne cu tradiţiile vechi de secole. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Putin transmite condoleanţe pentru "pierderea ireparabilă" a reginei Elisabeta a II-a. Mesajul pentru noul rege