Video Putin vrea guvern temporar în Ucraina, sub conducerea ONU, SUA, UE și a aliaților Rusiei: "Mai apoi, putem începe negocierile"
Vladimir Putin a sugerat că este nevoie de un guvern temporar în Ucraina pentru a putea fi organizate alegeri democratice. Comentariile liderului rus vin după ce şefii de state şi guverne au decis să trimită mii de soldaţi în Ucraina pentru a descuraja Rusia. Militarii vor fi poziţionaţi în oraşe cheie şi baze strategice, departe de linia frontului, dar pot riposta în cazul unui nou atac.
La scurt timp după ce liderii europeni au decis la summitul de la Paris să trimită militari în ţara afectată de război, liderul de la Kremlin a vorbit despre conflictul cu Ucraina, caracterizându-l mult prea complex şi delicat. Vladimir Putin a venit inclusiv cu o propunere pentru politica ucraineană
Putin vrea un guvern temporar în Ucraina pentru a putea fi organizate alegeri
"Am putea discuta posibilitatea de a realiza un guvern temporar în Ucraina pentru a fi organizate alegeri democratice şi pentru a aduce la putere un guvern viabil care să primească încrederea oamenilor. Mai apoi, să putem începe negocierile referitoare la un acord de pace", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.
"În principiu, desigur, o administraţie temporară ar putea fi introdusă în Ucraina sub auspiciile ONU, SUA, ale ţărilor europene şi partenerilor noştri", a fost citat Putin, potrivit News.ro.
- Zelenski așteaptă o reacție din partea SUA și a Europei, după atacurile cu drone lansate de Rusia: "Ne...
- Rusia acuză Ucraina că a încălcat armistițiul și a intensificat atacurile asupra infrastructurii energetice
- Concluziile reuniunii de la Paris. Franța și UK vor trimite o echipă mixtă cu militari în Ucraina, iar Macron...
- De ce se teme cel mai mult Vladimir Putin. Zelenski: Fiecare război îi prelungește viața liderului rus
- Bolojan: Nu vom trimite niciun militar român în Ucraina. Vom participa ca țară de tranzit. Ce rol va avea...
Tot după summit, preşedintele rus a participat la ceremonia de lansare a unui submarin, "Perm", care poate transporta rachete hipersonice Zircon, ce pot atinge o viteză de 11.500 km/h şi pot fi echipate cu încărcătură nucleară. Momentul vine după ce, marţi, Rusia și Ucraina au convenit să elimine utilizarea forței armate în Marea Neagră.
În urma discuţiilor de la Paris, Volodimir Zelenski a susţinut că Rusia nu îşi doreşte pace, ci încearcă să împartă Europa și America.
În capitala franceză, liderii europeni au promis ajutor militar pentru ucraineni.
Liderii europeni au promis ajutor militar pentru ucraineni
"Forţele vor fi prezente în anumite locuri strategice, pre-stabilite, alături de ucraineni, care vor transmite susţinerea de durată, o asigurare a europenilor, şi vor avea caracter de descurajare a unei potenţiale agresiuni a Rusiei. Nu vor fi plasate pe linia frontului şi nu vor avea rolul de a înlocui armata ucraineană", a explicat Emmanuel Macron, președintele Franței.
La cererea celor 30 de şefi de state şi guverne, noua iniţiativă europeană va fi condusă de Franţa şi Marea Britanie. În zilele următoare, o echipă mixtă cu militari din cele două ţări va pleca în Ucraina pentru a pune la cale strategia de colaborare cu armata lui Zelenski. România, Italia şi alte ţări nu vor trimite soldaţi, dar se vor implica în alte moduri.
"Într-o situație ipotetică în care se ajunge la un acord de pace, vom participa ca țară de tranzit, de hub, la aceste discuții, în așa fel încât Statul Major să știe care ar putea fi aceste planuri, să putem fi pregătiți cu partea de infrastructură logistică", a spus Ilie Bolojan, președintele interimar al României.
În plus, Macron a anunţat un ajutor militar suplimentar de două miliarde de euro pentru Ucraina.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰