Raid antiterorist de amploare în Belgia
La o săptămână după primul atac terorist de la Paris, un alt oraş european a fost scena unui violent schimb de focuri între forţele de ordine şi un grup de fanatici islamişti
La o săptămână după primul atac terorist de la Paris, un alt oraş european a fost scena unui violent schimb de focuri între forţele de ordine şi un grup de fanatici islamişti
Focurile armelor automate şi exploziile au spulberat ambianţa paşnică din Verviers, la 60 de kilometri de Bruxelles. Poliţiştii au fost întâmpinaţi cu foc intens la intrarea unui apartament unde se adunau tineri localnici musulmani, participanţi la luptele din Siria.
Doi suspecţi au fost împuşcaţi mortal iar un altul a fost arestat. Toţi trei sunt cetăţeni belgieni. Incidentul i-a lăsat pe localnici în stare de şoc.
Raidul de la Verviers s-a înscris într-o mai mare operaţiune anti-teroristă desfăşurată atât la Bruxelles, cât şi în provincie, în cercurile musulmanilor care au participat la luptele din Siria.
- Anisia şi-a îndeplinit visul abia după ce a plecat din România. Afacerea deschisă în Belgia, apreciată de...
- Români deveniţi sclavi în Belgia. Au fost "recrutaţi" din Sibiu, pentru o firmă de curăţenie fictivă
- Un cap de om a fost găsit plutind pe un râu din Belgia. Alte părţi din el au fost descoperite în apropiere
- "Vrem să mai fim minţiţi şi de altcineva". Românii din "Piaţa la doi boi" din Bruxelles explică de ce nu se...
- "Nu ştiam nimic". Români găsiţi muncind în cea mai mare fabrică ilegală de țigări descoperită până acum...
Guvernul de la Bruxelles a anunţat ridicarea nivelului de alertă antiteroristă la gradul trei, cu o treaptă sub maxim.
Operaţiunea poliţiei este urmarea unei anchete de mai multe luni şi nu are legătură directă cu atacurile din Franţa. Dar, într-un alt oraş belgian, a fost reţinut un individ suspectat că i-a vâdut arme lui Amedy Coulibaly, unul din teroriştii de la Paris.
Iar unele chioşcuri de presă din Bruxelles au renunţat să vândă noul număr al revistei Charlie Hebdo, după ce au primit mesaje de ameninţare. Sute de cetăţeni belgieni s-au alăturat, în ultimii ani, rebelilor islamişti din Siria iar unii au revenit în ţară, cu opinii mult mai radicale. Numărul lor este totuşi neînsemnat faţă de cei aproximativ 500.000 de musulmani care trăiesc în Belgia.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰