Antena Meniu Search
x

Refugiații, lăsați să plece spre vestul Europei

Criza refugiaţilor se adânceşte de la o zi la alta. Abia peste trei săptămâni Germania ar urma să prezinte un pachet de măsuri referitor la această problemă. Între timp refugiaţii încearcă să ajungă cu orice preţ în această ţară

Vezi și

Criza refugiaţilor se adânceşte de la o zi la alta. Abia peste trei săptămâni Germania ar urma să prezinte un pachet de măsuri referitor la această problemă. Între timp refugiaţii încearcă să ajungă cu orice preţ în această ţară

Părinţi care au lăsat totul în urmă ca să-şi ştie copiii în siguranţă aşteaptă acum lângă autobuzele care urmează să-i ducă în Serbia. Sunt abia la jumătatea drumului către noua viaţă, departe de ororile războiului. Iar în faţă îi aşteaptă multe obstacol.

În Budapesta alţi refugiaţi se pregătesc să urce în trenurile care-i vor duce în Germania. După două zile de proteste autorităţile au acceptat să-i lase să plece pe cei care şi-au cumpărat bilete.

Trenurile cu refugiaţi sunt controlate la sânge înainte să treacă graniţa în Austria. Autorităţile vor să fie sigure că refugiaţii care cer azil au fugit din calea războiului şi nu şi-au părăsit locuinţele din cauza sărăciei.

Controale severe se fac şi pe şosele. Asta înseamnă cozi de zeci de kilometri la graniţa austro-ungară şi multă bătaie de cap pentru turiştii care tranzitează Ungaria, inclusiv români.

De când s-a declanşat exodul refugiaţilor, aproape 30 de români au fost arestaţi. Iar unul dintre ei a fost deja condamnat la un an şi jumătate de închisoare pentru trafic de persoane. O sentinţă definitivă dată după un proces care a durat doar câteva zile.

Dar nici măcar asta nu-i sperie pe traficanţii care riscă vieţile refugiaţilor să se îmbogăţească. Peste 70 de oameni au murit zilele trecute într-un camion abandonat pe o autostradă din austria. În viena sute de oameni s-au rugat ieri pentru ei.

Papa Francisc a spus că trebuie să ne rugăm ca Dumnezeu să ne ajute să lucrăm eficient ca să prevenim acele acţiuni criminale care duc la rănirea întregii familii umane.

Iar pe străzile capitalei Austriei 20.000 de oameni au mărşăluit aseară pentru refugiaţi. Pe pancartele lor se putea citi "azilul e un drept al omului" sau "nicio persoană nu e ilegală".

Germania ar urma să prezinte în trei săptămâni un plan pentru criza refugiaţilor.

Criza migranţilor va fi dezbătută şi într-o reuniune extraordinară a Uniunii Europene care va avea loc pe 14 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Refugiații, lăsați să plece spre vestul Europei