Antena Meniu Search
x

Noi restricții în Franța din cauza Covid-19, două regiuni au fost plasate în "zonă de alertă maximă" (Video)

Guvernul din Franța a decis închiderea restaurantelor şi a barurilor din regiunea Marsilia şi din Guadelupa, după ce autoritățile au raportat din nou peste 10.000 de cazuri de coronavirus pe zi.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.09.2020, 09:27

Olivier Véran, ministrul francez al Sănătății
Noi restricții în Franța din cauza Covid-19, două regiuni au fost plasate în zonă de alertă maximă - Profimedia
  • Franța a decis închiderea totală a barurilor şi restaurantelor în Marsilia.
  • 11 metropole, printre care care Parisul, au fost plasate în stare de alertă sporită.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.

Potrivit ministrului Sănătății, Olivier Veran, care a anunțat ieri decizia, nu vor fi afectate cinematografele şi teatrele, care au pus deja în aplicare măsuri stricte de protecţie.

„Pentru a remedia situaţia, vor fi introduse noi măsuri începând de sâmbătă, în urma consultărilor cu autorităţile locale şi cu funcţionarii aleşi. Sunt conştient că acestea sunt măsuri dificile, dar suntem convinşi că sunt necesare. Situaţia continuă să se degradeze la nivel general”, a spus Olivier Veran, potrivit Le Monde.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Din cauza răspândirii rapide a coronavirusului, Marsilia şi Guadelupa au fost plasate în "zonă de alertă maximă", a mai anunţat ministrul într-o conferinţă de presă.

De asemenea, alte 11 metropole, printre care care Parisul, au fost plasate în "stare de alertă sporită", ceea ce implică mai ales închiderea barurilor la orele 22.00, precum şi limitarea adunărilor publice la 1.000 de persoane, faţă de 5.000 în prezent.

Franţa are peste 31.400 de decese confirmate

Potrivit datelor raportate miercuri de autorităţile sanitare franceze, în 24 de ore s-au înregistrat 13.072 de cazuri noi, în timp ce rata de pozitivare a testelor şi-a continuat trendul ascendent.

Numărul cazurilor a crescut în comparaţie cu cele 10.008 cazuri înregistrate marţi, dar fără să atingă recordul de sâmbătă (13.498 de cazuri pozitive).

Proporţia bolnavilor printre persoanele testate (rata de pozitivare) a urcat la 6,2%, faţă de 6,1% în ziua precedentă.

De la începutul pandemiei, în Franţa au fost înregistrate cel puţin 31.459 de decese legate de COVID-19, cu 43 mai mult decât cu o zi înainte, dintre care 20.888 în mediul medical.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Noi restricții în Franța din cauza Covid-19, două regiuni au fost plasate în "zonă de alertă maximă" (Video)