Antena Meniu Search
x

Români din Fetești și Țăndărei, furturi de 2 milioane de Euro în Italia

O bandă de români din Țăndărei și Fetești e acuzată de furturi de 2 milioane de Euro, în Italia. Românii jefuiau bătrâni, însă au dat și o lovitură la un magazin de bijuterii. 10 hoți au fost arestați.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 23.05.2019, 17:52

O bandă de români din Țăndărei și Fetești e acuzată de furturi de 2 milioane de Euro, în Italia. Românii jefuiau bătrâni, însă au dat și o lovitură la un magazin de bijuterii. 10 hoți au fost arestați.

O masivă operațiune a poliției italiene, în provincia Verona, a avut drept țintă o rețea de hoți români, care au dat jafuri în serie. Potrivit ziarului Venezia Today, hoții aveau legături cu gruparea de infractori români cărora le-au fost confiscate 1600 de mașini, tot în urma acțiunii poliției italiene.

Banda de hoți a comis sute de jafuri, cele mai multe prin metoda îmbrățișarea. Potrivit anchetatorilor, românii pândeau în mașini, selectând victime din rândul bătrânilor. De cele mai multe ori, o femeie se apropia de victimă și îi cerea informații, apoi, sub pretextul mulțumirii, o îmbrățișa și săruta, distrăgându-i atenția în timp ce îi fura ceasul ori bijuteriile.

Cei 10 hoți arestați sunt atât femei, cât și bărbați, originari din Fetești și Țăndărei, cu vârstele cuprinse între 18 și 30 de ani.

Unul dintre jafuri au fost comise de ei într-o benzinărie din Verona, în septembrie anul trecut. O româncă și complicele ei au venit cu o mașină. Tânăra s-a apropiat de un client, căruia i-a cerut o informație, apoi l-a luat de mână, l-a îmbrățișat și l-a sărutat. I-a furat însă și un ceas Rollex de 40 de mii de Euro.

Hoață româncă în acțiune

În aprilie anul trecut, la Cologna Veneta, două românce din bandă au oprit un bătrân pe bicicletă și au încercat să îi fure ceasul de 20 de mii de Euro, tot prin metoda îmbrățișarea. Bătrânul și-a dat seama că va fi jefuit, însă a căzut de pe bicicletă, moment în care cele două hoațe au reușit să îi ia ceasul. Victima a încercat să fugă după ele, dar a căzut din nou și și-a fracturat umărul.

Aceeași bandă, în urmă cu 2 ani, a dat o spargere la un magazin de bijuterii din Nave de Vero, de unde a făcut o captură de 18 mii de Euro. Paguba totală a jafurilor a fost estimată de anchetatorii italieni la 2 milioane de Euro. Cu banii obținuți de pe bunurile furate, hoții și-au construit vile în România și și-au cumpărat mașini de lux.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Români din Fetești și Țăndărei, furturi de 2 milioane de Euro în Italia