Antena Meniu Search
x

14 români au intrat în greva foamei pe o navă de croazieră din Miami

14 români sunt de trei zile în greva foamei pe o navă de croazieră pe care lucrau și care a fost ancorată în Miami, Statele Unite ale Americii.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 11.05.2020, 16:37

Românii sunt pe nava de croazieră de aproximativ două luni
Românii au intrat în greva foamei pentru că angajatorul nu a reușit să-i repatrieze - Miami Herald
  • Românii sunt în greva foamei de trei zile.
  • Românii se plâng că angajatorul nu face nimic pentru a-i repatria.

Românii sunt nemulțumiți de faptul că angajatorul nu le-a putut asigura repatrierea în România.

Conform Miami Herald, românii se plâng că sunt de aproximativ două luni pe nava respectivă, iar acum, având în vedere și restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus, au ajuns să se simtă ca niște ostatici pe nava Navigator of the Seas.

Unul dintre românii aflați în greva foamei a acceptat să vorbească sub puterea anonimatului, pentru sursa amintită, precizând că "reprezentanții acestei companii trebuie să înțeleagă că nu suntem cutii de conserve care pot fi mutate într-o parte și într-alta, după placul lor".

Românul a acceptat să vorbească doar sub puterea anonimatului de teamă că reprezentanții companiei vor amâna și mai mult momentul în care angajații vor fi repatriați.

Românii se tem și de repercusiuni din partea reprezentanților companiei, după ce alți doi angajați ai unor nave de croazieră au murit zilele trecute în condiții suspecte.

O ucraineancă de 39 de ani, de pe Regal Princess, ar fi murit la Rotterdam, Olanda, după ce a sărit în apă și nu a mai putut fi salvată, iar un angajat al Carnival Breeze ar fi murit în apropiere de Southampton, Marea Britanie, însă nu se știe din ce motive în condițiile în care reprezentanții companiei care utilizează nava respectivă au precizat că nu vor să ofere detalii, din respect pentru familia victimei.

Jonathon Fishman, purtătorul de cuvânt al Royal Caribbean Cruises, a transmis că cei 14 români ar urma să ajungă în țară cu un zbor charter programat să decoleze din Barbados pe 21 mai. De asemenea, Fishman a precizat că Royal Caribbean Cruises a repatriat deja aproape 15.000 dintre cei 70.000 de angajați de pe navele companiei și intenționează să-i repatrieze pe toți până la sfârșitul lunii mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » 14 români au intrat în greva foamei pe o navă de croazieră din Miami