Antena Meniu Search
x

Video Ruşii au folosit bombe cu fragmentare asupra Slavianskului: "Este groaznic. Nu am puterea de a rezista". Situaţia din Ucraina devine tot mai disperată

Săptămână decisivă pentru securitatatea europeană. În Spania are loc summitul NATO, care urmează să decidă noua strategie de apărare în faţa Rusiei. Între timp, situaţia din Ucraina devine tot mai disperată. Militarii ruşi au bombardat azi un mall din centrul ţării. În momentul atacului, în centrul comercial se aflau cel puţin o mie de oameni.

de Redactia Observator

la 27.06.2022, 20:31

Vezi și

Rachetele ruşilor au lovit imediat după prânz şi au aprins totul în jur. În doar câteva secunde, mall-ul din Kremenciuk a devenit o uriaşă minge de foc. Cei care se aflau în parcarea magazinului s-au uitat neputincioşi la clădirea în flăcări, alţii au fugit disperaţi să se pună la adăpost.

Autorităţile locale se tem că numărul victimelor ar putea fi uriaş. În centrul comercial se aflau cel puţin o mie de oameni, în momentul atacului.

Şi oraşul Slaviansk a fost bombardat puternic. Mai multe locuinţe au fost spulberate. Oficialii locali spun că ruşii au folosit bombe cu fragmentare, pentru a se asigura că fac victime cât mai multe.

Localnic: A fost o explozie. Trimiteam un mesaj, când geamurile s-au făcut ţăndări. Am fugit pe coridor şi am văzut ce s-a întâmplat.

Pe acelaşi subiect

Situaţia din Ucraina devine tot mai disperată

Bucăţi de şrapnel s-au înfipt şi în maşinile din parcare. Un locatar este scos fără suflare din autoturismul său de vecini.

Tetiana, localnică: Nu știu. Nu am unde să mă duc. Nu am bani să plec. Nu știu ce să fac. Sunt niște vești proaste aici. Este groaznic. Nu am puterea de a rezista.

În Luhansk, apărarea a fost încercuită în Lisichansk, una dintre ultimele redute ucrainene din regiunea separatistă. Se dau lupte pe viaţă şi pe moarte pentru ca militarii lui Putin să nu poată proclama cucerirea Luhansk-ului. Autorităţile locale le cer oamenilor să plece, pentru că ruşii bombardează infrastructura civilă.

În Kiev, după mai bine de 24 de ore de la bombardament, echipele de salvare au căutat după supravieţuitori printre ruinele blocului lovit de rachete. Nimeni nu ştie câţi oameni erau înăuntru. Un bilanţ încă provizoriu, vorbeşte despre cel puţin un mort.

Volodimir Zelenski: Dis de dimineaţă, a doua armată a lumii a "învins" o grădiniţă şi o clădire de apartamente. Avem nevoie de un sistem puternic de apărare, modern şi eficient.

G7 promite să ajute Ucraina cât timp va fi nevoie

Reunite în Germania, cele mai puternice 7 economii ale lumii promit să ajute Ucraina cât timp va fi nevoie.

Olaf Scholz: Acesta este un război brutal pe care Putin îl duce, am văzut acum încă o dată cu atacurile cu rachete asupra caselor din Kiev, ceea ce arată că este corect să rămânem împreună și să-i sprijinim pe ucraineni să-şi apere țara, democrația şi libertatea. 

Liderii G7 au anunţat şi noi sancţiuni prin care să speră să lase Rusia fără bani cu care să continue acest război. Au impus o interdicţie asupra importului de aur rusesc şi discută plafonarea preţului la petrol. Au făcut anunţul cu zâmbetul pe buze şi cu câteva ironii la adresa liderului de la Kremlin.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Cu sacouri? Sau fără sacouri ? E atât de cald. Trebuie să arătăm cu toții că suntem mai duri decât Putin.

Decizii cruciale la Madrid. Capitala Spaniei a devenit o fortăreaţă

Din Germania, liderii G7 vor pleca în orele următoare spre Madrid, unde are loc summitul NATO. Statele membre urmează să decidă cum se vor putea apăra mai bine în faţa unei Rusii tot mai agresive. Una dintre măsuri a fost anunţată deja de secretarul General.

Jens Stoltenberg: Vom transforma forţa de răspuns a NATO şi o vom creşte la un număr de peste 300.000 de militari.

În aşteptarea liderilor NATO, capitala Spaniei s-a transformat într-o fortăreaţă.

Bianca Iacob, reporter Observator: Măsurile de securitate sunt fără precedent, iar în apropierea clădirii unde va avea loc summit-ul, controalele sunt din ce în ce mai multe. Toate maşinile sunt oprite şi verificate de către poliţişti. 

Cel puţin 10.000 de agenţi de poliţie vor asigura securitatea liderilor NATO, mai ales că nu se anunţă o reuniune liniştită. Mii se spanioli au ieşit ieri în stradă pentru a cere desfiinţarea alianţei militare nord-atlantice

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ruşii au folosit bombe cu fragmentare asupra Slavianskului: "Este groaznic. Nu am puterea de a rezista". Situaţia din Ucraina devine tot mai disperată