Antena Meniu Search
x

Video Rușii și ucrainenii se pregătesc de bătălia pentru Herson. Transfer uriaș de trupe pe malul estic al Niprului

Forţele ucrainene şi ruseşti par să se pregătească pentru o confruntare în jurul oraşului Herson. În atmosfera tot mai tensionată, miniştrii apărării din Statele Unite şi Rusia au discutat la telefon pentru prima dată în ultima jumătate de an. Pacea e totuşi departe. Dronele ruşilor au făcut prăpăd în Ucraina şi au lăsat oraşe întregi fără energie electrică

de Redactia Observator

la 22.10.2022, 20:02

Vezi și

Aşa arată, după apus, zona din jurul Kievului. Atacurile ruşilor au distrus mai bine de o treime din centralele electrice ale Ucrainei. 

Şi unele instalaţii electrice din Odesa, Kirovorad și Luţk au fost puse la pământ sau grav avariate de rachete. 20 de clădiri și mai multe conducte de gaz au fost lovite, în timpul nopții, şi în Nikopol. Atacurile au fost condamnate şi de membrii Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

James Kariuki, ambasador adjunct al Regatului Unit la Națiunile Unite: Rusia încearcă să înfrângă Ucraina terorizând civili. Și face acest lucru folosind arme obținute din Iran.

Armata rusă a început retragerea din regiunea Herson

Pe acelaşi subiect

Încearcă să transfere 60.000 de oameni pe malul estic al Niprului. În plus, Volodimir Zelenski spune că Rusia încearcă să atace şi pe alte căi: blochează din nou exportul grânelor ucrainene.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Prin aceste acțiuni, Rusia incită în mod deliberat criza alimentară. 

Ruşii au transferat unităţi şi avioane şi în Belarus, însă Alexander Lukaşenko spune că nu se implică în conflict.

Alexander Lukașenko, președintele Belarusului: Astăzi nu există război și nu avem nevoie de el. Dacă vor pătrunde în ţara noastră, ei bine, iată că ne antrenăm.

Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, a discutat cu omolugul american

În acelaşi timp, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a avut o convorbire telefonică cu omologul său american, Lloyd Austin. Este abia a doua discuţie între cei doi oficiali de la începutul războiului din Ucraina.

Secretarul american al apărării a subliniat importanţa menţinerii canalelor de comunicare. Pentagonul nu a oferit, însă, alte detalii despre convorbire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Rușii și ucrainenii se pregătesc de bătălia pentru Herson. Transfer uriaș de trupe pe malul estic al Niprului