Antena Meniu Search
x

"Şamanul QAnon", simbolul violenţelor de la Capitoliu, îi cere lui Donald Trump să îl grațieze

"Şamanul QAnon", protestatarul devenit celebru după asaltul de la Capitoliu, îi cere lui Donald Trump să-l grațieze, argumentând că nu a făcut decât să-i ”asculte invitația” președintelui în exercițiu. Jake Angeli, pe numele său real Jacob Anthony Chansley, a fost arestat după evenimentele violente de la Washington DC, din 6 ianuarie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.01.2021, 15:23

Jacob Anthony Chansley, care se recomandă drept „Șamanul QAnon”, îi cere lui Donald Trump să îl grațieze
Jacob Anthony Chansley, care se recomandă drept „Șamanul QAnon”, îi cere lui Donald Trump să îl grațieze - Profimedia Images
  • Jacob Anthony Chansley a fost arestat în urma violențelor de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021.
  • Acum, avocatul acestuia spune că Donald Trump ar trebui să-l grațieze.

Jacob Anthony Chansley, care se recomandă drept „Șamanul QAnon”, spune că Donald Trump l-a invitat să atace Congresul în timp ce aleșii camerelor validau victoria electorală a lui Joe Biden.

Bărbatul de 33 de ani s-a predat autorităților americane și a fost pus sub acuzare pentru mai multe infracțiuni legate de violențele de la Capitoliu.

Avocat: ”Invitația unui președinte ar trebui să însemne ceva”

Avocatul său susține că, în ciuda acuzațiilor, tânărul s-a comportat pașnic și că autoritățile ar trebui să renunțe la caz.

„Clientul meu a auzit cuvintele repetate frecvent de președintele Trump și a acționat în consecință. Cuvintele și invitația unui președinte ar trebui să însemne ceva”, a spus avocatul lui Chansley, potrivit The Independent.

„Având în vedere felul pașnic și adecvat în care dl. Chansley s-a comportat, ar fi corect și onorabil ca președintele să îl grațieze pe Chansley , dar și pe ceilalți indivizi pașnici care au acceptat invitația președintelui cu intenții onorabile”, a mai spus acesta, într-o intervenție pentru CBS KMOV4.

Asaltul de la Capitoliu, un atac la inima democraţiei americane

Jacob Anthony Chansley s-a numărat printre sutele de protestatari pro-Trump care au pătruns ilegal în clădirea Capitoliului, într-un ”atac la inima democraţiei americane".

În timpul audierilor, avocatul său din oficiu, Gerald Williams, i-a spus judecătorului că Chansley nu a mâncat nimic din ziua arestului și că are o dietă strictă, deși nu e clar dacă din motive de sănătate sau din motive religioase.

Ulterior, mama „șamanului QAnon”, Martha Chansley, le-a spus reporterilor că fiul ei are nevoie de o dietă organică, căci altfel se îmbolnăvește foarte tare. ”Trebuie să mănânce”, le-a spus femeia jurnaliștilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Şamanul QAnon", simbolul violenţelor de la Capitoliu, îi cere lui Donald Trump să îl grațieze