Antena Meniu Search
x

Schema prin care un fost fotbalist și-a păcălit prietenii și familia să-i ofere 15 milioane de lire. E condamnat la 7 ani şi jumătate de închisoare

Fotbalistul Richard Rufus, fosta vedetă din Premier League, a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare, după ce și-a înșelat prietenii și familia cu suma totală de 15 milioane de lire sterline. Fostul jucător al echipei Charlton Athletic s-a folosit de statutul său de atlet profesionist şi a pretins că este un trader de succes pe piața valutară, apoi a folosit banii primiţi într-o schemă de tip piramidal. 

de Redactia Observator

la 12.01.2023, 17:25

Schema prin care un fost fotbalist și-a păcălit prietenii și familia să-i ofere 15 milioane de lire sterline. E condamnat la 7 ani şi jumătate de închisoare
Schema prin care un fost fotbalist și-a păcălit prietenii și familia să-i ofere 15 milioane de lire sterline. E condamnat la 7 ani şi jumătate de închisoare - Profimedia Images

Joi, la Southwark Crown Court, bărbatul de 47 de ani a fost găsit vinovat de fraudă, spălare de bani și desfășurarea unei activități fără autorizație, relatează Mediafax. Anchetatorii au constatat că acesta și-a convins victimele că investițiile lor vor avea un randament de 60% pe an.

Rufus a folosit o parte din cele 15 milioane de lire sterline într-o schemă de tip piramidal, folosind fonduri de la noii investitori pentru a-i plăti pe cei mai vechi. Restul a fost folosit pentru a-și întreține un stil de viață luxos, precum cel avut pe când era fotbalist profesionist de elită.

El a pretins în mod fals că a obținut profituri de mai multe milioane de lire sterline pentru o biserică și profituri bune pentru alți fotbaliști sau foști fotbaliști, pentru care a investit fonduri, dar pe care nu i-a putut identifica din motive de confidențialitate.

Ce au stabilit anchetatorii în cazul fostului fotbalist

Pe acelaşi subiect

Anchetatorii au stabilit că "Rufus a acționat într-un mod egoist fără nicio preocupare pentru victimele sale".

"El a profitat de statutul său de atlet profesionist, de membru respectat al bisericii și s-a folosit de bunăvoința familiei și prietenilor săi pentru a-i înșela pe ei și pe asociații săi cu milioane de lire sterline, pretinzând în mod fals că poate oferi o investiție cu risc scăzut pe piața valutară. El a susținut că a avut succes cu strategiile sale de investiții, dar investițiile erau pline de riscuri și a pierdut banii victimelor sale în valoare de 15 milioane de lire sterline. În timp ce făcea aceste pierderi uriașe, el a pus aproximativ 2 milioane de lire sterline în conturile sale personale, presupus a fi în scopuri de investiții, dar această sumă nu a fost niciodată transferată în contul său de tranzacționare. În prezent, vom începe procedurile de confiscare pentru a încerca să recuperăm câștigurile sale ilicite", au anunțat anchetatorii, potrivit Sky News.

Apărătorul a fost nevoit să se retragă din fotbalul profesionist în 2004 în urma unei accidentări la genunchi, dar a continuat să ducă o viață de lux, trăind într-o vilă din sudul Londrei, conducând un Bentley și purtând un Rolex.    

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vă este teamă să cumpăraţi conserve din magazine?
Observator » Stiri externe » Schema prin care un fost fotbalist și-a păcălit prietenii și familia să-i ofere 15 milioane de lire. E condamnat la 7 ani şi jumătate de închisoare