Antena Meniu Search
x

Analiză The Guardian: Telefonul, cea mai eficientă armă a lui Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a reușit să obțină o listă nemaivăzută de sancțiuni împotriva Rusiei datorită unei ”neobosite runde de apeluri către aliații occidentali”, se arată într-o analiză semnată de jurnalistul The Guardian, Patrick Wintour.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.02.2022, 10:06

Analiză The Guardian: Telefonul, cea mai eficientă armă a lui Volodimir Zelenski
Analiză The Guardian: Telefonul, cea mai eficientă armă a lui Volodimir Zelenski - Profimedia Images

Cu un șir de telefoane din Kievul asediat, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a convins Occidentul să emită un set de sancțiuni istorice împotriva Rusiei, care erau de neconceput în urmă cu o săptămână.

Simțind modul în care opinia publică europeană reacționează la curajul poporului său, Zelenski a vorbit constant la telefon cu liderii occidentali, folosindu-și inclusiv feedul de Twitter pentru a-i convinge, încuraja, certa și lauda pe aliații săi. În acest proces, sancțiunile considerate de neconceput cu o săptămână în urmă au devenit o bază morală. Ritmul în care Occidentul a fost de acord cu noile sancțiuni i-a lăsat fără aer inclusiv pe avocați, oficiali și bancheri.  

Victoria lui Zelenski în fața lui Putin

„Suntem uluiți de el. S-ar putea să nu reușească în cele din urmă să salveze Ucraina, sau să schimbe Rusia, dar cu siguranță va schimba Europa”, spune un lider european.

Pe acelaşi subiect

Jurnalistul Patrick Wintour notează, în analiza sa publicată pe The Guardian, că Zelenski a început ziua de sâmbătă cu un apel telefonic către Emmanuel Macron, urmat de apeluri către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, premierul italian, Mario Draghi, președintele Elveției, Ignazio Cassis, prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, președintele azer, Ilham Aliyev, premierul olandez, Mark Rutte, secretarul general al ONU, António Guterres, cancelarul german, Olaf Scholz, premierul ceh, Petr Fiala, prim-ministrul polonez, Andrzej Duda și, în sfârșit, cu Boris Johnson, premierul britanic.

Occidentul pedepsește Rusia pentru invazia din Ucraina

”Cu o zi înainte, numărul de apeluri a fost similar, toate concentrate pe cereri de arme și sancțiuni mai dure”, notează jurnalistul The Guardian. 

Un oficial a recunoscut că șansele pe termen lung ca armata ucraineană să poată rezista asaltului forțelor ruse sunt limitate. Însă scopul sancțiunilor este acela de a face ca prețul plătit de Vladimir Putin, din punct de vedere economic și politic, să fie atât de ridicat, încât să fie forțat să realizeze că nu poate câștiga în condițiile lui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Analiză The Guardian: Telefonul, cea mai eficientă armă a lui Volodimir Zelenski