Antena Meniu Search
x

O sportivă internaţională, aflată în moarte cerebrală, a adus pe lume un bebeluş înainte de a fi deconectată de la aparate

Minunile există cu adevărat! O sportivă internaţională, însărcinată, a fost ţinută în viaţă de aparate, deşi se afla în moarte cerebrală, pentru a-şi putea aduce pe lume în mod miraculos un băieţel sănătos.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 30.03.2019, 16:45

Băieţelul a primit numele Salvador
Tânăra a avut o criză de astm când era însărcinată în 19 săptămâni - Profimedia

Minunile există cu adevărat! O sportivă internaţională, însărcinată, a fost ţinută în viaţă de aparate, deşi se afla în moarte cerebrală, pentru a-şi putea aduce pe lume în mod miraculos un băieţel sănătos.

Catarina Sequeira, în vârstă de 26 de ani, a fost ținută în viață de aparate timp de trei luni, ca să poată naşte pruncul înainte de a fi deconectată. 

Sportiva la canoe a fost declarată în mod tragic în moarte cerebrală în decembrie, după ce a suferit un atac de astm acut în perioada în care avea 19 săptămâni de sarcină. 

Băiatul, pe nume Salvador, s-a născut joi, printr-o operație de cezariană, cu o zi mai devreme decât ar fi trebuit, pentru că starea respiratorie a Catarinei se deteriorase.

Catarina era o canoeistă talentată care și-a reprezentat țara în acest sport, dar a suferit de astm încă de când era copil.

Timp de 56 de zile, ea se afla într-o comă indusă, ținută vie printr-un ventilator pentru a permite copilului să supraviețuiască în pântecele ei.

Micuţ Salvador s-a născut sănătos, cu o greutate de 3,75 kg. El va fi ţinut sub supraveghere în spital încă cel puţin trei săptămâni. 

Tatăl bebeluşului, şi-a numit copilul „un miracol”, după ce speranţele sale pieriseră odată cu iubirea lui, Catarina. 

„Copilul este bine, vă rog să îmi respectaţi tăcerea” a spus Bruno Sapolo, tatăl. 

Într-un mod neobișnuit, a fost luată decizia de a continua Sarcina Catarinei, ţinută în viaţă de aparate, în conformitate cu legislația Portugaliei privind donarea de organe.

Șeful comitetului de etică al spitalului, Filipe Almeida, a declarat pentru mass-media portugheză că decizia de a o ține în viață pe Catarina și bebelușul ei a fost făcută împreună cu tatăl și familia copilului.

A fost posibil, de asemenea, pentru că nu a renunțat niciodată la dreptul de donare al organelor de consimțământ din Portugalia, a explicat el.

"Fiind un donator nu înseamnă doar a fi în măsură să donați un ficat, o inimă sau un plămân, dar și să fiți în poziția de a vă oferi un astfel de copil, puteți trăi și nimeni nu are dreptul să întrerupă procesul decizional al mamei” a spus el.

Conform Mirror, cazul urmează nasterii din 2016 a copilului Lourenco, care s-a născut la Lisabona, după ce a supraviețuit 15 săptămâni în pântecele mamei sale, înainte ca femeia să fie deconectată de la aparate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » O sportivă internaţională, aflată în moarte cerebrală, a adus pe lume un bebeluş înainte de a fi deconectată de la aparate