Foto

Statuia Gretei Thunberg de la Universitatea Winchester stârnește furie în rândul studenţilor. Ce sumă a fost alocată proiectului

De Andreea Anghel.
Publicat: 30.03.2021, 22:34.
Actualizat: 30.03.2021, 22:34

Statuia Gretei Thunberg de la Universitatea Winchester stârnește furie în rândul studenţilor. Dezvelirea proiectului a fost văzută de către mulți drept o problemă controversată cu privire la fondurile dedicate.

Universitatea din Winchester consideră că sculptura în mărime naturală a activistei de mediu este ''inspirațională''

Statuia Gretei Thunberg de la Universitatea Winchester

Profimedia Images

O statuie a Gretei Thunberg, în valoare de 24.000 de lire sterline, instalată la o universitate britanică, a stârnit furie în rândul studenților care au numit-o "proiect de vanitate''.

Universitatea din Winchester consideră că sculptura în mărime naturală a activistei de mediu este ''inspirațională''. Dar sindicatul studenților a declarat că fondurile ar fi putut fi cheltuite mai bine. Drept răspuns, Universitatea a spus că ''nu s-au deviat bani'' din sprijinul studenților sau a personalului.

Citește și:

Studenţii pun problema sursei de finanţare a proiectului

Președintele uniunii studențesti, Megan Ball, a descris-o pe Thunberg drept ''un model fantastic pentru toată lumea, ca fiind cineva care vorbește cu voce tare și mândră despre problemele globale importante'', dar a declarat că uniunea nu poate susține sculptura.

Ea a mai spus: ''Suntem într-un an Covid, mulți studenți nu au avut cu adevărat acces la campus, mulți dintre ei încearcă să studieze online și au mare nevoie de sprijin. Îi îndemnăm să se confrunte public cu problemele critice pe care elevii le evidențiază și să ofere o defalcare transparentă a sprijinului financiar suplimentar și existent.''

Uniunea a adoptat, de asemenea, o moțiune care descria statuia drept un ''proiect de vanitate'', potrivit BBC.

Vicecancelarul Universităţii, profesorul Joy Carter, a replicat că statuia a fost finanțată din fonduri care puteau fi cheltuite doar pentru clădirea din fața căreia se află și că nu s-a deturnat nicio finanțare: "Nu s-au deturnat bani din sprijinul studenților sau pentru personal pentru finanțarea proiectului''.

Într-un e-mail adresat studenților, Universitatea a adăugat că speră că statuia va deveni un simbol al ''angajamentului său de a combate situația climatică și de urgență ecologică''.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.