Antena Meniu Search
x

Strigăt disperat al primarului din Mariupol, după mai bine de 12 ore de atacuri ale rușilor: "Ne fac una cu pământul! Nu putem nici să ne luăm răniții de pe stradă"

Războiul Rusia - Ucraina a ajuns în ziua a șaptea. Rușii continuă să bombardeze orașele ucrainene, în ciuda condamnării internaționale și a sancțiunilor dure. Orașul-port Mariupol suferă pierderi masive de vieți omenești și a rămas fără alimentare cu apă, fiind ținta unui atac neîntrerupt al forțelor ruse de mai bine de 12 ore, anunţă primarul Vadym Boichenko.

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 17:37

Strigăt disperat al primarului din Mariupol, după mai bine de 12 ore de atacuri ale rușilor: "Nu putem nici să ne luăm răniții de pe stradă"
- Profimedia

Într-o transmisiune în direct la televiziunea ucraineană, Boichenko a declarat că "forțele inamice de ocupație ale Federației Ruse au făcut totul pentru a bloca ieșirea civililor din orașul cu jumătate de milion de locuitori".

Primarul spune că forțele rusești "ne fac una cu pâmântul, non-stop, de 12 ore". "Astăzi nu putem nici măcar să scoatem răniții de pe străzi, din case și apartamente, deoarece bombardamentele nu se opresc", a adăugat acesta.

Bombardamente grele la Mariupol

Important centru industrial din Marea Azov, oraşul Mariupol e privit de ruşi drept o ţintă-cheie, având în vedere potenţialul său economic şi localizarea geografică. Pe aici, Rusia ar putea forma un coridor pe uscat între Peninsula Crimeea şi teritoriul ţării lui Vladimir Putin.

Pe acelaşi subiect

Oraşul-port din sud-estul Ucrainei este bombardat continuu, evacuarea fiind imposibilă, iar la Herson, pe ţărmul Mării Negre, forţele ruse au încheiat încercuirea, au anunţat miercuri autorităţi ucrainene şi ruse citate de Reuters şi AFP.

Ucraina acuză Rusia că ar fi ucis cel puțin 2.000 de civili în timpul invaziei

Peste 2.000 de civili au fost ucişi şi sute de structuri au fost distruse, inclusiv instalaţii de transport, spitale, grădiniţe şi locuinţe, în timpul invaziei ruse din Ucraina, a informat miercuri Serviciul de Urgenţă ucrainean, citat de Reuters.

"În fiecare oră mor copii, femei şi membri ai forţele de apărare", a anunţat un reprezentant al serviciului citat, într-o declaraţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Strigăt disperat al primarului din Mariupol, după mai bine de 12 ore de atacuri ale rușilor: "Ne fac una cu pământul! Nu putem nici să ne luăm răniții de pe stradă"