Antena Meniu Search
x

Statele Unite suspendă accesul imigranților, în plină epidemie de coronavirus

Statele Unite folosesc toate armele în lupta cu pandemia. O unitate militară secretă a fost mobilizată pentru a proteja Washingtonul. În acelaşi timp, Donald Trump a anunţat că va suspenda temporar accesul tuturor imigranţilor în Statele Unite pentru a încetini răspândirea şi a ajuta cetăţenii intraţi în somaj să îşi găsească mai uşor locuri de muncă. 

de Redactia Observator

la 21.04.2020, 23:06

Vezi și
  • Măsuri fără precendent în Statele Unite ale Americii
  • Donald Trump, în conflict cu unii guvernatori

Donald Trump a făcut marele anunţ, aşa cum ne-a obişnuit, printr-un mesaj pompos pe contul său de Twitter. Prin acest nou decret ar urma să fie interzisă acordarea cărţilor verzi şi a vizelor de lucru şi se va suspenda temporar accesul imigranţilor în Statele Unite.

Măsura este mai mult formală. Încă din luna martie, Statele Unite au suspendat procesarea vizelor aproape în totalitate.

Mai mult, au fost impuse restricţii pentru toate statele din zona Schengen şi China, iar Canada şi Mexic au căzut de acord să interzică orice călătorii non-esenţiale până la jumătatea lunii mai.

Eric Garcetti, primar Los AngelesCred că Mexicul este mai îngrijorat de rata de infecţie din Statele Unite, decât vice-versa.

Decizia vine într-un moment în care peste 22 de milioane de americani au rămas fără loc de muncă, iar în mai multe state au fost organizate proteste pentru redeschiderea economiei.

Manifestările sunt permise dacă demonstranţii poartă măşti şi respectă distanţa socială, însă imaginile surprinse au arătat că regulile au fost încălcate.

Donald Trump, preşedintele SUA Vor să se întoarcă la muncă. Îşi vor viaţa înapoi. Oamenii se simt aşa şi au dreptul să protesteze.

Conflict între unii guvernatori și președintele Donald Trump

Liderul de la Casa Albă se află acum în centrul unui nou scandal. Trump a anunţat că ajutoarele au fost distribuite corespunzător statelor care au avut nevoie de ele şi a hotărât ca decizia relaxării restricţilor să fie luată la nivel local.

Ralph Northam, guvernator VirginiaAsta e ceva delirant. Să faci asemenea declaraţii. Ne luptăm pentru teste!

Trump l-a criticat pe guvernatorul din Maryland care a luat decizia să achiziţioneze peste 500.000 de teste din Coreea de Sud, mult mai multe decât ar avea nevoie.

Donald Trump, preşedintele SUA Guvernatorul din Maryland nu a prea înţeles lista, nu a prea înţeles mare lucru din ce se întâmplă. Sper ca acum să înţeleagă.

În Georgia, de vineri, se redeschid frizeriile, saloanele de înfrumuseţare, sălile de forţă şi fitness şi cluburile de bowling. Iar de săptămâna viitoare vor fi deschise şi restaurantele sau sălile de cinema şi de teatru.

Brian Kemp, guvernator Georgia - Probabil că numărul de cazuri vor continua să crească, dar suntem mult mai bine pregătiţi acum decât în urmă cu o lună.

Coronavirusul continuă să se răspândească şi în rândul vedetelor de televiziune.

Richard Quest, jurnalist CNN Am fost diagnosticat cu coronavirus. Da, rezultatul testului pentru COVID-19 a fost pozitiv.

Există însă şi veşti bune în redacţia CNN. Fratele guvernatorului din New York, realizator TV, Chris Cuomo, dar şi soţia sa, au fost declaraţi vindecaţi.

Chris Cuomo, jurnalist CNN - Aceasta este părăsirea oficială a subsolului. Acesta a fost visul meu în ultimele săptămâni. M-am întors!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Statele Unite suspendă accesul imigranților, în plină epidemie de coronavirus