Antena Meniu Search
x

Teroristul care a semănat groază la Londra era profesor de engleză, născut în Marea Britanie

De-a lungul vieţii, individul şi-a schimbat de 5 ori identitatea. Bărbatul s-a radicalizat în Arabia Saudită unde a petrecut câţiva ani.

Vezi și

De-a lungul vieţii, individul şi-a schimbat de 5 ori identitatea. Bărbatul s-a radicalizat în Arabia Saudită unde a petrecut câţiva ani.

Era în atenţia serviciilor secrete britanice pentru fapte de violenţă şi deţinere de arme, însă niciodată nu a fost considerat un posibil terorist. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoţional!

Khalid Masood era profesor de engleză. S-a născut în Kent, Marea Britanie cu numele de Adrian Elms. Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, avea trei copii.

Patru ani şi i-a petrecut predând în Arabia Saudită. Acolo s-ar fi convertit la islam şi şi-a schimbat numele.

În 2003, Khalid a fost condamnat după ce a înjunghiat un bărbat, dar nu a fost niciodată considerat de MI5, serviciile secrete britanice, un potenţial terorist. Nici de vecini.

Anchetatorii au aflat că teroristul şi-a petrecut noaptea de dinaintea atentatului, într-un hotel ieftin de lângă Brighton.

Le-a făcut o impresie bună angajaţilor. La plecare, le-a spus că se îndreaptă spre Londra, dar şi că oraşul nu mai e cum era odată.

Gruparea teroristă auto-intitulată Statul Islamic, cea care a revendicat atacul, susţine că individul era un soldat al lui Allah. La două zile de la atentat, raidurile continuă în Anglia.

Persoanele arestate sunt bănuite că pregăteau noi atacuri teroriste.

În noaptea atacului, alţi suspecţi au fost arestaţi în Birmingham, de unde suspectul închiriase maşina. 

Dar alerta teroristă continuă. În centru Londrei, a fost descoperit un pachet suspect. Autorităţile susţin că era un bagaj uitat care a fost îndepărtat cu grijă.

Cei din zonă spun însă că ar fi auzit o explozie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Teroristul care a semănat groază la Londra era profesor de engleză, născut în Marea Britanie