Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Test pentru coronavirus, cu rezultat în 20 de minute. Sute de probe pot fi testate în fiecare oră, anunţă cercetătorii australieni

Cercetătorii din Australia au conceput un test care poate descoperi infecția cu coronavirus în aproximativ 20 de minute, folosind probe de sânge, în ceea ce spun ei că este o premieră mondială.

de Cristian Ionescu

la 17.07.2020 , 21:57

Un test pentru coronavirus, cu rezultat în 20 de minute, anunţat de cercetători - Profimedia Images/Foto de arhivă
  • Testul pentru coronavirus ar fi gata în 20 de minute
  • Rezultatul arată şi dacă pacientul a mai fost infectat

Cercetătorii de la Universitatea Monash au spus că testul lor poate determina dacă cineva este infectat în prezent și dacă a fost infectat în trecut, au spus cercetătorii într-un document publicat în revista ACS Sensors, citaţi de Reuters.

Echipa de cercetare a fost condusă de BioPRIA și Departamentul de Inginerie Chimică al Universității Monash, inclusiv cercetători de la Centrul de Excelență ARC în Știință și Tehnologie Convergentă BioNano (CBNS).

Testul lor, folosind 25 de microlitri de plasmă din probe de sânge, caută aglutinarea sau o grupare a globulelor roșii, provocată de coronavirus.

Articolul continuă după reclamă

În timp ce testul actual este utilizat pentru a identifica persoanele infectate cu coronavirus, testul de aglutinare - sau analiza pentru a detecta prezența și cantitatea unei substanțe în sânge - poate determina, de asemenea, dacă cineva a fost recent infectat, după ce infecția este rezolvată.

Sute de probe pot fi testate în fiecare oră, au spus cercetătorii și speră că poate fi folosit și pentru a detecta anticorpi, pentru a ajuta studiile clinice.

A fost depus un brevet pentru inovație, iar cercetătorii caută sprijin comercial și guvernamental pentru extinderea producției.

Cristian Ionescu Like
Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Ştiri externe » Test pentru coronavirus, cu rezultat în 20 de minute. Sute de probe pot fi testate în fiecare oră, anunţă cercetătorii australieni