Antena Meniu Search
x

Anunţ uluitor din China, după ce a testat pentru Covid-19 10 milioane de locuitori din Wuhan, în 20 de zile

China anunță că a reușit să testeze întreaga populație din Wuhan, focarul inițial al pandemiei de coronavirus și primele rezultate arată că au fost depistate 300 de cazuri de persoane infectate și asimptomatice, din 10 milioane de locuitori.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.06.2020, 10:50

O femeie este testată pentru COVID-19 în Dongxihu District din Wuhan
O femeie este testată pentru COVID-19 în Dongxihu District din Wuhan - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • 300 de persoane au fost depistate ca fiind infectate cu COVID-19, însă toate erau asimptomatice.
  • Costurile campaniei de testare s-au ridicat la 900 de milioane de yuani (adică 113 milioane de euro).

Asta înseamnă că doar trei din 100.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus. 

Exercițiul de testare, care a fost desfășurat în perioada 14 mai - 1 iunie, a urmărit să strângă date prețioase privind un eventual val doi de infectare cu COVID-19. Astfel, în 20 de zile, peste 9,8 milioane de persoane au fost testate în metropola care numără 11 milioane de locuitori, conform autorităţilor locale.

"Cifrele demonstrează că Wuhan este acum un oraş sigur", a susţinut Feng Zijian, director adjunct al Centrului naţional chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor.

Totodată, el a precizat că purtătorii asimptomatici detectați în Wuhan în ultimele săptămâni au avut o infecțiozitate mică și nu au răspândit boala multor persoane.

Toate cazurile asimptomatice detectate au fost puse în carantină, ceea ce înseamnă că locuitorii din Wuhan sunt tot mai aproape de a scăpa definitiv de coronavirus, scrie news.cgtn.com.

Oamenii au stat la cozi în ultimele săptămâni pentru a fi testaţi în mari corturi medicale instalate în parcări, în parcuri şi în cartiere. În fiecare zi din această perioadă au fost testaţi aproximativ 500.000 de oameni pe zi.

Probe testate din apa de la robinet și centre comerciale

Mai mult, oficialii din Wuhan au colectat și testat 2.314 probe din apa de la robinet, canalizare, taxiuri, autobuze, mașini și stații de metrou, centre comerciale, restaurante și parcuri, iar testele au arătat rezultate negative. 

Costurile campaniei s-au ridicat la 900 de milioane de yuani (113 milioane de euro), conform primarului adjunct Hu Yabo.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Anunţ uluitor din China, după ce a testat pentru Covid-19 10 milioane de locuitori din Wuhan, în 20 de zile