Antena Meniu Search
x

TikTok, dat în judecată de un moderator traumatizat de videoclipurile încărcate pe platformă. La ce orori era expus 12 ore pe zi

Un fost moderator TikTok dă în judecată compania, declarând în instanță că a fost expus la imagini care i-au cauzat traume psihologice severe. Candie Frazier spune că a trebuit să vizioneze ore întregi videoclipuri cu un conținut extrem de violent, precum și imagini cu conținut pornografic.

de Redactia Observator

la 29.12.2021, 15:33

TikTok, dat în judecată de un moderator traumatizat de conţinutul explicit al videoclipurilor încărcate pe platformă
TikTok, dat în judecată de un moderator traumatizat de conţinutul explicit al videoclipurilor încărcate pe platformă - Shutterstock

Candie Frazier, angajată a Telus International, a moderat videoclipurile încărcate pe TikTok pentru a se asigura că respectă regulile comunității. Astfel, spune ea, a fost expusă la videoclipuri care conțineau „mii de acte de violență extremă și explicită”, care au dus la dezvoltarea depresiei, anxietății și simptomelor de tulburare de stres post traumatic.

Ea susține că acum suferă atacuri de panică „severe și debilitante” și de coșmaruri „îngrozitoare” din cauza conținutului îngrozitor pe care îl viziona în timpul serviciului ei, scrie Daily Mail.

TikTok, dat în judecată din cauza conţinutului explicit al videoclipurilor

Frazier susține că TikTok nu a îndeplinit standardele recunoscute de industrie pentru a proteja sănătatea mintală a angajaților săi și acum a depus un proces colectiv la California Central District Court împotriva companiei-mamă a TikTok, ByteDance.  

Pe acelaşi subiect

Regulile comunității TikTok interzic comportamentul violent și explicit, sinuciderea, autovătămarea, nuditatea, activitatea sexuală și exploatarea sexuală a minorilor, printre altele. Prin blocarea și eliminarea acestor încălcări, Frazier susține că a fost expusă „constant” la violențe precum împușcături, violuri asupra copiilor, mutilarea animalelor, canibalism, crimă în bande și genocid în Myanmar. 

Fostul moderator Tiktok solicită despăgubiri pentru vătămare psihologică

Frazier a spus că volumul de muncă era atât de mare încât ea și colegii ei erau obligați să vizioneze între trei și zece videoclipuri în același timp pentru a ține pasul în timpul turelor lor de 12 ore.

Ea a mai spus că i se permitea să ia o pauză de 15 minute în primele patru ore ale turei, apoi să facă doar pauze suplimentare de 15 minute la fiecare două ore.

Un purtător de cuvânt al Telus International - care nu este inculpat în proces - a declarat pentru Washington Post că e „mândru de munca valoroasă pe care o desfășoară echipele noastre pentru a sprijini un mediu online pozitiv”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » TikTok, dat în judecată de un moderator traumatizat de videoclipurile încărcate pe platformă. La ce orori era expus 12 ore pe zi