Antena Meniu Search
x

Toată populaţia adultă din Marea Britanie se va putea vaccina împotriva coronavirusului până în toamnă

Fiecare adult din Marea Britanie se va putea vaccina împotriva coronavirusului până în toamnă, a anunţat secretarul pentru sănătate, Matt Hancock. El a precizat că oficialii din domeniul sănătății publice vaccinează zilnic 200.000 de oameni, pentru a atinge obiectivul de a inocula 15 milioane dintre cei mai vulnerabili până la jumătatea lunii februarie.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 10.01.2021, 20:38

Marea Britanie va avea vaccinată toată populaţia adultă până în toamnă, susţin autorităţile - Profimedia Images

Marea Britanie vrea să vaccineze toată populaţia adultă până în toamnă

Guvernul acordă inițial priorități persoanelor vârstnice, îngrijitorilor acestora și lucrătorilor din domeniul sănătății, dar secretarul pentru sănătate a insistat că tuturor celor eligibili li se va oferi vaccinul în acest an.

"Vom avea suficiente doze pentru a oferi vaccinul tuturor celor peste 18 ani până în toamnă", a declarat Hancock pentru BBC, adăugând că este vital să se înceapă cu cei mai vulnerabili.

Autoritățile de reglementare britanice din domeniul sănătății au aprobat până acum două vaccinuri - Pfizer / BioNTech și Oxford / AstraZeneca - pentru care admistrarea a început deja.

În această săptămână au aprobat, de asemenea, vaccinul firmei americane Moderna și va fi lansat din primăvară.

Centre de vaccinare în masă a populaţiei

Vaccinurile au fost administrate în majoritatea spitalelor și la cabinete medicale, dar șapte centre de vaccinare în masă se vor deschide săptămâna viitoare, cu mai multe în curs de desfășurare, potrivit lui Hancock.

Mecanismul de vaccinare este în creștere, deoarece o variantă nouă a coronavirusului a împins infecțiile și decesele la niveluri fără precedent.

Primul ministru Boris Johnson a impus un al treilea blocaj național pentru Anglia la începutul săptămânii, cu niveluri similare de restricții în vigoare în Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Toată populaţia adultă din Marea Britanie se va putea vaccina împotriva coronavirusului până în toamnă