Antena Meniu Search
x

Topul celor mai inteligenţi europeni.

Americanii au făcut un top 10 al celor mai inteligente oraşe din Europa. Pe primele locuri se clasează Copenhaga, Amsterdam şi Viena.

Copenhaga este cunoscută drept cea mai verde metropola din lume cu cel mai mic grad de poluare.

Aici a fost dezvoltat cel mai ambiţios plan de reducere a emisiilor de carbon. Aproximativ 40% din drumurile de navetă se parcurg în Copenhaga pe bicicletă.

Pe locul 2 se situează Amsterdam, un oraş care se confruntă mai repede cu traficul sufocat de biciclete şi pietoni decât de maşini. Peste 60% din trafic se desfăşoară cu bicicleta sau pe jos.

De asemenea Amsterdam a dezvoltat un parteneriat public privat intitulat „Amsterdam Smart City“. Proiectul se focalizează pe abordarea oraşului ca un laborator urban pentru utilizarea datelor deschise (open data) şi a soluţiilor de new mobility, care să contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii atât pentru locuitori, cât şi pentru vizitatori.

Locul 3 in topul oraselor inteligente este ocupat de capital Austriei. Prin intermediul instituţiei „TINA Vienna“, municipalitatea sprijină dezvoltarea de strategii smart city precum şi de soluţii inovatoare.

Topul arată în felul următor:

1. Copenhaga

2. Amsterdam

3. Viena

4. Barcelona

5. Paris

6. Stockholm

7. Londra

8. Hamburg

9.Berlin

10. Helsinki.

Topul a fost realizat în funcţie de orașele care dezvoltă şi pun în practică cele mai inovatoare idei în domeniul infrastructurii, tehnologiei sau antreprenoriatului.

 Sursă: românialiberă.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Topul celor mai inteligenţi europeni.