Antena Meniu Search
x

Toyota prezintă scuze publice, la patru ani după ce un angajat s-a sinucis din cauză că era hărţuit de șeful său

Toyota a prezentat scuze publice și a promis că va lua măsuri cu privire la hărțuirea la locul de muncă, după ce un angajat al gigantului nipon s-a sinucis din cauza abuzurilor repetate din partea șefului său, în urmă cu patru ani.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.06.2021, 14:28

Logo Toyota
Toyota prezintă scuze publice, la patru ani după ce un angajat s-a sinucis din cauză că era hărţuit de șeful său - Profimedia Images
  • Inginerul în vârstă de 28 de ani a murit prin sinucidere în 2017.

Inginerul în vârstă de 28 de ani a murit prin sinucidere în 2017, după ce a fost abuzat în mod repetat de șeful său, care i-ar fi spus la un moment dat: „Ar fi mai bine dacă ai muri”.

Moartea sa a fost recunoscută ca fiind legată de muncă în 2019, de către un consiliu regional de muncă, iar o purtătoare de cuvânt Toyota a confirmat luni că firma a ajuns la o soluționare extrajudiciară cu familia angajatului în luna aprilie.

Consiliere pentru angajații Toyota afectați de hărțuire

Într-o declarație emisă luni, producătorul auto și-a exprimat mâhnirea pentru moartea bărbatului și a spus că „ia în serios faptul că viața prețioasă a unuia dintre angajații noștri importanți s-a pierdut”.

Pe acelaşi subiect

"Dezvoltăm și luăm măsuri preventive pentru a ne asigura că un astfel de episod dureros nu se va mai repeta vreodată”, a adăugat aceasta, scrie france24.com.

Reprezentanta Toyota a spus că măsurile vor include extinderea sistemului de consiliere pentru angajații companiei și pedepsirea aspră a celor care hărțuiesc.

Detaliile soluționării nu au fost dezvăluite.

Toyota a spus că supraveghetorul acuzat de hărțuire a fost „pedepsit”, dar, de asemenea, nu a oferit informații suplimentare.

Președintele Toyota a mers personal la familia angajatului care s-a sinucis

Yoshihide Tachino, un avocat al familiei bărbatului care s-a sinucis, a declarat că președintele Toyota, Akio Toyoda, i-a vizitat părinții pentru a-și cere scuze direct.

„Încă simțim durere în inima noastră pentru ceea ce s-a întâmplat cu fiul nostru iubit”, a spus familia într-un comunicat.

„Ori de câte ori ne gândim la el, ne dorim cu disperare să-l putem vedea din nou”, au mai transmis ei.

Avocatul susține că Japonia rămâne cunoscută pentru condiţiile dure de muncă şi numărul ridicat de decese din cauza epuizării, a amintit avocatul familiei, potrivit căruia numărul de plângeri pentru hărţuire la locul de muncă este în creştere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Toyota prezintă scuze publice, la patru ani după ce un angajat s-a sinucis din cauză că era hărţuit de șeful său