Toyota prezintă scuze publice, la patru ani după ce un angajat s-a sinucis din cauză că era hărţuit de șeful său
Toyota a prezentat scuze publice și a promis că va lua măsuri cu privire la hărțuirea la locul de muncă, după ce un angajat al gigantului nipon s-a sinucis din cauza abuzurilor repetate din partea șefului său, în urmă cu patru ani.
- Inginerul în vârstă de 28 de ani a murit prin sinucidere în 2017.
Inginerul în vârstă de 28 de ani a murit prin sinucidere în 2017, după ce a fost abuzat în mod repetat de șeful său, care i-ar fi spus la un moment dat: „Ar fi mai bine dacă ai muri”.
Moartea sa a fost recunoscută ca fiind legată de muncă în 2019, de către un consiliu regional de muncă, iar o purtătoare de cuvânt Toyota a confirmat luni că firma a ajuns la o soluționare extrajudiciară cu familia angajatului în luna aprilie.
Consiliere pentru angajații Toyota afectați de hărțuire
Într-o declarație emisă luni, producătorul auto și-a exprimat mâhnirea pentru moartea bărbatului și a spus că „ia în serios faptul că viața prețioasă a unuia dintre angajații noștri importanți s-a pierdut”.
"Dezvoltăm și luăm măsuri preventive pentru a ne asigura că un astfel de episod dureros nu se va mai repeta vreodată”, a adăugat aceasta, scrie france24.com.
Reprezentanta Toyota a spus că măsurile vor include extinderea sistemului de consiliere pentru angajații companiei și pedepsirea aspră a celor care hărțuiesc.
Detaliile soluționării nu au fost dezvăluite.
Toyota a spus că supraveghetorul acuzat de hărțuire a fost „pedepsit”, dar, de asemenea, nu a oferit informații suplimentare.
Președintele Toyota a mers personal la familia angajatului care s-a sinucis
Yoshihide Tachino, un avocat al familiei bărbatului care s-a sinucis, a declarat că președintele Toyota, Akio Toyoda, i-a vizitat părinții pentru a-și cere scuze direct.
„Încă simțim durere în inima noastră pentru ceea ce s-a întâmplat cu fiul nostru iubit”, a spus familia într-un comunicat.
„Ori de câte ori ne gândim la el, ne dorim cu disperare să-l putem vedea din nou”, au mai transmis ei.
Avocatul susține că Japonia rămâne cunoscută pentru condiţiile dure de muncă şi numărul ridicat de decese din cauza epuizării, a amintit avocatul familiei, potrivit căruia numărul de plângeri pentru hărţuire la locul de muncă este în creştere.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰