Video

Trupul româncei care s-a prăbuşit în gol în munţii Dolomiţi, ridicat după patru ore: "Ca să o scoatem a trebuit să spargem gheaţa din jurul ei pentru că era blocată" 

De Ana Constantin.
Publicat: 24.06.2021, 22:15.
Actualizat: 24.06.2021, 22:32

Excursie cu sfârşit tragic pentru o româncă de 23 de ani, în Italia. Pasionată de drumeţii, tânăra a căzut într-o crevasă adâncă din munţii Dolomiţi. Operaţiunea de salvare a fost atât de grea că salvamontiştii i-au putut recupera trupul abia azi, la mai bine de 12 ore de la accident. Vă avertizăm că urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.

Tragedia s-a petrecut ieri, în jurul 16, ora locală, când fata şi alţi 7 prieteni erau în drumeţie la peste trei mii de metri altitudine într-unul dintre cele mai spectaculoase locuri din munţii Dolomiţi.

Îndrăgostiţi de munte, dar cu echipament de munte nepotrivit, tinerii înaintau pe o potecă înzăpezită când doi dintre ei au alunecat. Unul după celălalt, au aterizat pe o porţiune de zăpadă care a cedat sub greutatea lor. A urmat o cădere în gol în urma căreia unul singur a supravieţuit.

Stefano Coter, salvator: "Am coborât în crevasă şi am găsit, la circa 15 metri adâncime primul rănit, un băiat, care era în viaţă. La 30, 35 de metri am găsit şi corpul fetei dar, din păcate, fără viaţă".

Citește și:

O intervenţie dificilă

Salvamontistul Stefano Coter a coborât după amândoi. În exclusivitate pentru Observator a povestit cât de dificilă a fost intervenţia. Trupul fetei a fost recuperat abia azi, la mai bine de 12 ore după accident. O intervenţie de 4 ore la care au participat 9 oameni.

Stefano Coter: "Ca să o scoatem a trebuit să spargem gheaţa din jurul ei pentru că era blocată
În loc să urmeze calea normală, marcată, au vrut să o ia pe scurtătură şi aşa au găsit această crevasă".

Pe lângă faptul că nu erau echipaţi corespunzător, tinerii nici nu aveau prea multă experienţă. Chiar şi aşa, au vrut să urce până în cel mai înalt vârf al Dolomiţilor. Starea tânărului rănit este stabilă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.