Antena Meniu Search
x

Turcii fac "curățenie" în domeniul construcțiilor, după ce aproape 25.000 de clădiri s-au prăbușit sau au fost grav avariate

Turcia a ordonat reținerea a 113 suspecți în cazul prăbușirii clădirilor în urma cutremurelor devastatoare din țară de acum aproape o săptămână, transmite Mediafax.

de Redactia Observator

la 12.02.2023, 17:06

clădiri prăbușite în provincia Kahramanmaraș din Turcia, după cutremurul devastator
Turcii fac "curățenie" în domeniul construcțiilor, după ce aproape 25.000 de clădiri s-au prăbușit sau au fost grav avariate - Profimedia Images

Vicepreședintele Fuat Oktay a spus, declarat în cursul nopții, că până în prezent au fost identificați 131 de suspecți responsabili de prăbușirea unora dintre miile de clădiri în cele 10 provincii afectate de cutremurele de lunea trecută, relatează Reuters.

"Au fost emise ordine de reținere pentru 113 dintre ei", a declarat Oktay reporterilor în cadrul unui briefing la centrul de coordonare a gestionării dezastrelor din Ankara: "Vom urmări acest lucru cu meticulozitate până la încheierea procesului judiciar necesar, în special pentru clădirile care au suferit daune mari și pentru clădirile care au provocat morți și răniți".

El a declarat că ministerul justiției a înființat birouri de investigare a infracțiunilor provocate de cutremur în provinciile din zona afectată de cutremur pentru a investiga decesele și rănile.

Aproape 25.000 de clădiri prăbușite sau avariate în Tucia, după cutremure

Pe acelaşi subiect

Ministrul Mediului, Murat Kurum, a afirmat că 24.921 de clădiri din întreaga regiune s-au prăbușit sau au fost grav avariate în urma cutremurului, pe baza evaluării a peste 170.000 de clădiri.

Salvatorii încă mai căutau supraviețuitori printre dărâmăturile cutremurului, la șase zile după dezastrul care a lovit părți din Siria și Turcia.

Partidele de opoziție au acuzat guvernul președintelui Tayyip Erdogan că nu a aplicat reglementările privind construcțiile și că a cheltuit greșit taxele speciale percepute după ultimul cutremur major din 1999 pentru a face clădirile mai rezistente la seisme.

Ironia sorții: Clădirea Camerei Inginerilor Civili din Kahramanmaraș, intactă în urma seismelor

O clădire a rămas complet neafectată de cutremurele devastoare ce au lovit Turcia și Siria. Camera Inginerilor Civili este o construcție ce demonstrează, printr-o ironie a sorții, că respectarea regulilor de către profesioniști salvează vieți și limitează pagubele materiale. Fotografia, publicată pe Twitter, a strâns mii de aprecieri și distribuiri, fiind vizualizată de peste un milion de ori.

Nu cutremurul ucide, ci clădirile care se prăbuşesc şi prind ca într-o capcană sute sau chiar mii de vieţi. O demonstează Camera Inginerilor Civili din Kahramanmaraș, o construcție ce a rămas în picioare într-o provincie devastată la propriu de cutremurele de la începutul săptămânii, dovadă a faptului că se poate contrui temeinic și sigur chiar într-o zonă cu risc seismic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Turcii fac "curățenie" în domeniul construcțiilor, după ce aproape 25.000 de clădiri s-au prăbușit sau au fost grav avariate